Otäck skada när AIK vann

Jublande AIK-spelare

AIK besegrade Örebro med 2-0 och nu väntar Djurgården i semifinal på söndag. Dock ingen riktig segerglädje på Friends Arena då hemmaspelarna hade sina tankar hos Jesper Nyholm som i första halvlek skadades allvarligt.

- Skönt vi vann, men alla mina tankar går just nu till Jesper, sa Alexander Milosevic som kom in i stället för Jesper Nyholm.

- Det är klart jag är nöjd. Vi är vidare och vi håller nollan. Bra också att spelarna kunde fokusera på vårt spel efter Jespers skada, sa AIK-tränaren Rikard Norling sansat efter segern.

AIK ställde upp med samma lag som senast mot Halmstad och nye lagkaptenen Henok Goitom sa inför kvartsfinalen:

- Vi har växlat upp för varje match och nu möter vi ett Örebro som också gjort det bra. Vi tar matchen och motståndet på fullt allvar.

Örebro reste till Solna med vetskapen om att åttafaldiga cupmästarna AIK (senast 2005) var favoriter.

- Vi ser fram mot en sjukt rolig match och det ska bli intressant att testa AIK, menade Victor Sköld.

Örebro tvingade undvara avstängde Johan Mårtensson och sjuke Nordin Gerzic, med från start var i stället Michael Almebäck, Michael Omoh och i målet var Oscar Jansson tillbaka efter sjukdom.

Örebro, som aldrig vunnit Svenska Cupen (närmast två finalförluster 1988 och 2015) fick tidigt känna på AIK:s offensiv och i den tolfte minuten gjorde Tarik Elyounoussi 1-0 då han bredsidade in Robert Lundströms passning via stolpen. Ett iskallt avslut.

För AIK:s Jesper Nyholm och Örebros Michael Omoh tog matchen slut redan efter 27 minuter. Nyholm stämplades av Omoh och fick bäras ut på bår med befarat benbrott. Omoh, som fick rött kort, var knäckt över vad som hänt och följde Nyholm på båren ut från planen. Nyholm ersattes av Alexander Milosevic och Örebro var därmed nere på tio spelare.

Och nu tog AIK över på allvar. Först ett skott från Henok Goitom i ribban, sedan ett genombrott av Fredrik Lundström och ett stolpskott av Haukur Hauksson men inga fler mål före paus.

Andra halvlek blev inte lika dramatisk. Örebro försvarade sig bra och satsade på kontringar medan AIK spelade på sin ledning. Det såg länge ut som om det inte skulle bli fler mål denna tisdagskväll, på Friends Arenas gröna matta inför 7 679 åskådare, då inbytte Stefan Silva fastställde slutresultatet på tilläggstid.

Semifinalerna spelas 17-18 mars och där möts:

  • Östersund-Malmö FF, lördag 18.15
  • AIK-Djurgården, söndag

Finalen spelas den 10 maj. Samtliga matcher visas i C More.

Upplagt av: Larne Wallisson