MFF till final - och jubel hos Häcken

Malmö FF är klart för final i Svenska Cupen efter 1-0 på Jämtkraft Arena. Arnor Traustason gjorde målet i andra halvlek. Därmed blir det inget spel för Östersund i Europa i år. Jubel däremot i Häcken som tar Sveriges tredje plats i kvalet till Europa League tack vare fjolårets allsvenska fjärdeplats.

Mästarmötet mellan regerande cupmästarna Östersund och regerande svenska mästarna Malmö FF blev en rejäl test på var de här två klubbarna står, två veckor före den allsvenska premiären och svaret blev alltså Malmö FF.

- Vårt försvarsspel fungerade bra, vi spelade vår match, vi satte 1-0-målet och nu är vi i final. Jag älskar Sverige, sa den isländske matchvinnaren i C More.

I Östersund spelade Douglas Bergqvist från start i stället för Tom Pettersson och i Malmö FF spelade Eric Larsson i stället för Andreas Vindheim, Carlos Strandberg i stället för Markus Rosenborg och Mattias Svanberg i stället för Oscar Lewicki. Under matchen ändrade hemmatränaren Graham Potter både i system och positioner.

- En mycket sevärd första halvlek mellan två bra lag, sammanfattade Östersunds ordförande Daniel Kindberg i pausen i C More utan att bli motsagd.

Det syntes tidigt att båda lagen gick för seger och vad man chansmässigt minns mest av första halvlek var Saman Ghoddos två långskott som Johan Dahlin räddade och Mattias Svanbergs närskott som Aly Keita avvärjde.

Efter paus fortsatte Saman Ghoddos att vara het och det var nära 1-0 redan i 48:e minuten, men hans närskott gick utanför. Då hade Östersund bytt in Tesfaldet Tekie i stället för Dino Islamovic.

När Brwa Nouri sköt från drygt 20 meter och placerade bollen i stolpen, efter ett suveränt förarbete av Ken Sema, stod klockan på 53 minuter. Nu låg ett hemmamål i luften…

…och det blev ett mål, men inget hemmamål utan ett MFF-mål signerat Arnor Traustason som bredsidade in Alexander Jeremejeffs framspelning på en omställning sedan Saman Ghoddos haft en bra chans för hemmalaget.

Tre minuter före ordinarie tid fick Östersund en gyllene chans att kvittera med en frispark precis utanför straffområdet, som Ken Sema placerade utan chans för Johan Dahlin – i ribban.

På tilläggstid pressade Östersund för en kvittering och förlängning, men Malmö FF höll undan och vann med matchens enda mål i en semifinal som spelades i minus sex grader.

- Just nu känns det bara tråkigt. Nu måste vi glömma det här och gå vidare. Nu är det Allsvenskan som gäller, sa en besviken Brwa Nouri efter förlusten.

Den andra semifinalen spelas i morgon mellan AIK-Djurgården, klockan 18.15 på Friends Arena.

Svenska Cupens final avgörs den 10 maj. Vilket lag som får hemmaplan lottas på onsdag i samband med Allsvenskans upptaktsträff.

Upplagt av: Larne Wallisson