Samtliga Göteborgslag utslagna

Djurgården slog ut Häcken. 1-0 slutade matchen efter mål av Tinotenda Kadewere i den 77:e minuten.

Göteborg hade tre lag i Svenska Cupens kvartsfinaler, men inget nådde semifinal. Sedan IFK Göteborg och GAIS förlorat mot Malmö FF respektive Östersund blev det förlust även för Häcken i måndagens bortamöte med Djurgården, som vann med 1-0. Därmed har samtliga tre kvartsfinaler slutat just 1-0.

Djurgården hade under veckan störts av förkylningar och virussjukdomar. Därför saknades Kevin Walker, Aliou Badji, Amadou Jawo och Haris Radetinac. Tillbaka och friskförklarade var bland annat Jacob Une Larsson och Jonathan Ring. Nye norrmannen Fredrik Ulvestad fanns också med i startelvan.

- Nu väntar årets tuffaste motståndare. Vi vet att Häcken är bra. Men det är vi också och vi ska göra allt för att vinna och avancera, fastslog Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel före avspark.

Tongångarna i Häcken, som ställde upp med samma lag som i första gruppspelsmatchen mot Värnamo (2-0), var ungefär de samma

- Nu väntar en större arena, större publik och ett Djurgården som imponerat i gruppspelet. Modet blir viktigt i den här matchen, framhöll Häckens assisterade tränare Teddy Olausson.

Och visst hade Häcken mod. Det var anfallslusta från avspark och Häcken inledde klart piggast. Efterhand tog Djurgården över det spelmässiga initiativet och var nära 1-0 när Tinotenda Kadewere testade Peter Abrahamsson från nära håll. Halvlekens räddning svarade ändå förre landslagsmålvakten Andreas Isaksson för då han räddade Adam Anderssons långskott till hörna i den 40:e minuten. 0-0 i paus.

I andra halvlek var det bara ett lag på plan, Djurgården, och när Tinotenda Kadewere sköt in 1-0 i den 77:e minuten var det helt logiskt och välförtjänt. Det var Kerim Mrabti som hittade Kadewere med en djupledspassning. Här gick Häckenförsvaret bort sig.

Något som Djurgårdens kapten och försvarsklippa Jonas Olsson aldrig gjorde inför 6 697 åskådare (varav 14 i Häckens klack).

- Vi gör en jättebra match mot en jättebra motståndare och det är inte bara jag som gör det bra. Hela laget ska ha cred för den här segern. Nu höll vi nollan för fjärde gången i rad. Det här var roligt, sa han nöjt till C More.

AIK eller Örebro i semifinalen?

- AIK låter ju bättre, derby och allt, men låt dom göra upp det.

En kvartsfinal återstår:

Tisdag, 18.30, Friends Arena
AIK-Örebro SK

Semifinalerna spelas 18-19 mars och där möts:

  • Östersund-Malmö FF
  • AIK/Örebro-Djurgården

Samtliga matcher visas i C More.

Upplagt av: Larne Wallisson