Beach soccer fortsätter i Kalmar

De senaste tre åren har det spelats inofficiella SM i beach soccer på Arena Långviken i Kalmar. Nu är det klart att Svenska Fotbollsförbundet förlänger avtalet med Kalmar i ytterligare ett år.

– Det är väldigt roligt att vi får fortsatt förtroende att arrangera inofficella SM i beach soccer. Vi märker att intresset växer både hos publiken och bland barn och ungdomar i denna relativt nya sport, säger Johan Göransson, Destination Kalmar.

Kalmar kommer att vara arrangör för både en kvaltävling och för slutspelet, precis som tidigare år. I sommar spelas kvaltävlingen den 30 juni och de två bästa i dam- respektive herrklassen kvalificerar sig för SM-slutspelet som spelas den 14 juli på Arena Långviken.

Ny projektledare för tävlingarna är den trefaldiga SM-vinnaren i beach soccer Patrik Rydasp.
– Det känns jättekul. Det var inte svårt att tacka ja när frågan kom. Jag har verkligen fastnat för beach soccer och att nu få möjlighet att vara med och utveckla sporten utanför planen känns verkligen inspirerande. Jag ser fram emot sommaren, säger Patrik Rydasp.