Svenska Cupens första omgång 2018/19

Utsikten möter Hisingsbacka FC i omgång 1.
Utsiktens BK, här mot BK Häcken, möter Hisingsbacka FC i omgång 1.

Den 10 och 13 maj spelas finalerna i årets Svenska Cupen. Men redan nu börjar resan mot nästa års finaler när spelordningen för första omången av Svenska Cupen är klar på både herr- och damsidan.

På damsidan har två matcher redan spelats. Tyresö FF besegrade P18 IK med 4-1 och Skoftebyns IF slog Vänersborgs FK med klara 6-0 i omgång 1. De två första lagen är således klara för omgång 2. Övriga matcher i omgång 1 spelas under maj och inledningen av juni.

På herrsidan har inga matcher av omgång 1 ännu spelats. Spelordningen är klar men det saknas fortfarande matchdagar och avsparkstider. Matcherna ska senast den 6 maj få speldag, avsparkstid och spelplan inrapporterad.

Några distrikt har fortsatt inte utsett lag för första omången, det ska vara klart senast sista maj. Sista speldag för omgång 1 är 4 juli.

Herr: Notera att hemma/bortamatch kan komma att ändras för de föreningar som möter lag från Södermanland, Värmland, Dalarna, Gestrikland, Gotland, Hälsingland, Jämtland/Härjedalen, Ångermanland eller Örebro Län beroende på tillkommande lags serienivå. Det är SvFF som placerar in dessa lag i spelordningen med hänsyn till geografin.