1-1 i matcher - nu får cupfinalen avgöra

Djurgården och Malmö FF har redan hunnit möta varandra två gånger den här säsongen i Allsvenskan. Efter torsdagens 1-0-seger för Malmö FF mot Özcan Melkemichels lag på Stadion står det nu 1-1 i matcher mellan lagen. Torsdagen den 10 maj klockan 15.00 sparkar finalen i Svenska Cupen igång på Tele2 Arena.

Nu återstår det bara några dagar innan Djurgården och Malmö FF gör upp om titeln som mästare i Svenska Cupen säsongen 2017/18. Det blir lagens tredje möte på mindre än en månad.

Den 18 april gjorde de upp första gången. Det slutade med en klar 3-0-seger för Djurgården. Drygt 13 000 personer på Tele2 Arenas läktare fick se Tino Kadawere hitta nätet två gånger om innan Dzenis Kozica skrev slutresultatet på övertid.

Under torsdagen möttes de för andra gången. Nu gick dock Malmö FF segrande ur striden och vann med 1-0 inför nästan 16 000 åskådare på Stadion. I den 59:e minuten serverade Eric Larsson Carlos Strandberg framför målet som enkelt kunde slå in segermålet.

Det betyder alltså 1-1 i matcher inför finalen i Svenska Cupen på torsdag nästa vecka. En final som också närmast är en historisk match för både Djurgården och Malmö FF som inte har vunnit cupen på 13 respektive 29 år. I skrivande stund har drygt 19 500 biljetter sålts till matchen, kommer det att spelas inför fulla läktare på Kristi Himmelsfärd?