Larsson räddade Mallbacken

Mimmi Larssons 2-2-kvittering mot Umeå räddade Mallbacken kvar i Damallsvenskan.

Det var upplagt för dramatik i både toppen och botten i den sista omgången av damallsvenskan. Toppstriden avgjorde FC Rosengård tidigt. Men i botten krigade Mallbacken och Hammarby om en allsvensk plats i 90 minuter.

Mallbacken lyckades kvittera till 2-2 i slutet i bortamatchen mot Umeå. Hammarby lyckades inte göra mål hemma mot Piteå och 0-0 innebär att man åker ur serien efter bara en säsong.
Båda lagen spelade ihop 18 poäng, men Mallbacken hade ett måls bättre målskillnad.

Mimmi Larsson var den som räddade kvar Värmlandslaget. I den 78:e minuten slog hon in 2-2 i fritt läge framför Umeås mål.

– Mitt viktigaste mål i karriären. Det känns så otroligt gött just nu. Vi kämpade och slet hela matchen. Det blev ett grymt jubel när vi fick reda på att Hammarby-Piteå slutade 0-0. Det var väldig deppigt i laget efter 2-3 mot Hammarby i söndags, men vi kommer alltid igen, vi ger oss aldrig, sade en väldigt glad Mimmi Larsson.

Mallbacken var även i underläge 0-1 på Gammliavallen men Sofie Ahlberg kvitterade bara minuten senare.

Hammarby hade flera målmöjligheter i slutet mot Piteå men Hilda Carlén svarade för många fina räddningar. Närmast ett segermål hade Katrin Schmidt när hon nickade i ribban i 87:e minuten.

Även Sofia Lundgren svarade för några fina räddningar i Hammarbys mål. Men det räckte inte för Bajen och därmed åkte båda Stockholmslagen (även AIK) ur den högsta serien.
Det finns många unga och lovande spelare i båda lagen. Men klivet in i ett allsvenskt lag är ganska långt.

Piteå slutade på tredjeplats i Damallsvenskan, den bästa placeringen i klubbens historia.

Upplagt av: Stig Lindmark