Assi upp på allsvensk plats

Assi vann den tuffa toppmatchen hemma mot AIK med 2-1. Nykomlingen gick åter upp på andraplats i Elitettan, tre poäng före AIK och IFK Kalmar. Sedan tidigare är Växjö klart för allsvenskt spel men kampen om den andra platsen i den högsta serien fortsätter. Fyra omgångar återstår.

- Förmodligen kommer det att avgöras i sista omgången den 12 november vilket lag som går upp. Jag tror att vi är ett av lagen som är med och gör upp om det, säger Assis tränare Fredrik Söderholm.

Nykomlingen Assi har IFK Kalmar borta i sista omgången. För Söderholm och Assi gäller: "En match i taget".

- Nu har vi bara fokus på nästa omgång då vi möter Kungsbacka borta.

AIK tog ledningen på Billerud Kornäs Arena då hemmalaget bjöd på ett självmål i 16:e minuten. Lagen hade varsin het chans i första halvlek men utan att lyckas göra mål.

Assi jobbade sig i matchen alltmer och efter en timmes spel kom kvitteringen inför hela 650 åskådare. Moa Öhman stötte in en retur sedan Hanna Persson räddat första skottet. Fjorton minuter senare nickade Erin Craig in 2-1 som skulle bli segermålet.

Det var grinigt i slutet och domaren Annica Torkelsson delade ut fyra varningar. Tre till AIK och ett gult kort till hemmalaget.

- Vi visade otrolig moral och jag tycker vi vann rättvist. Vi var lite hetare än AIK. Vi har jobbat mycket med attityden under den senaste veckan och det gav önskat resultat, sade Fredrik Söderholm.

Återstående spelprogram

Assi: 13/10 Kungsbacka (b), 29/10 Böljan (h), 5/11 Växjö (h), 12/11 IFK Kalmar (b).

AIK: 14/10 Uppsala (h), 28/10 Västerås BK 30 (h), 4/11 Hovås (b), Holmalund (h).

IFK Kalmar: 15/10 Östersund (h), 28/10 Hovås (h), 4/11 Holmalund (b), 12/11 Assi (h).

Senaste nytt: Elitettan