Flicklandslag bildas i futsal

Futsal, flicklandslag bildas

Futsalens utveckling fortskrider. Nu kommer nästa steg; UEFA har för första gången bjudit in till en turnering för flicklandslag - och Sverige är ett av fyra länder.
- Mycket stimulerande, roligt och utvecklande, säger Per Broberg, futsalansvarig på SvFF.

UEFA för första gången. FIFA har beslutat att futsal ska ingå i Ungdoms-OS i Buenos Aires 2018, och det troliga då är att det blir kvalspel dit 2017.

- Det blir vårt första ungdomslandslag i futsal någonsin och det känns väldigt bra. När vi startade herrlandslaget så började vi uppifrån, d v s med seniorer, nu finns det en möjlighet att börja underifrån och gå uppåt i framtiden, fortsätter Per Broberg.

Lars TernströmSvFF har redan utsett en tillförordnad förbundskapten för detta flicklandslag, och det blir Lars Ternström, Göteborg, och till vardags tränare i IFK Göteborg Futsal. En assisterande ledare kommer också att utses.

Helgens SM-slutspel för ungdomslagen blir därmed indirekt en möjlighet för spelarna att kvalificera sig till den historiska landslagstruppen som tas ut senare i vår.

- Vi tror att UEFA-turneringen kommer att spelas i juni, men vi har sagt nej till att arrangera den, fortsätter Broberg.

- Ett spännande projekt och ett bra sätt att "integrera" futsal i flicklandslagsverksamheten. Vi behöver alla spelare i vår verksamhet, det utvecklar fotbollen, konstaterar landslagschefen Marika Domanski-Lyfors.

Not: Söndagens finalmatcher i ungdoms-SM kommer att direktsändas på svenskfotboll.se.