Första segern i Nordic Cup

Sverige tog en välförtjänt seger mot Grönland i Trondheim. 5-3 slutade matchen.

Efter förluster mot Finland och Danmark tog Sverige revansch mot Grönland under torsdagen. Sverige var det bättre laget men det dröjde till slutet av matchen innan man kunde dra ifrån från 3-3 till slutsiffrorna 5-3.
- Det behövde både vi och spelarna. Man blir väldigt påverkad av resultatet. Det var inte katastrof i går och inte fantaastiskt idag. Men jäkligt roligt att vinna, säger den assisterande förbundskaptenen Lasse Ternström.

1-6 mot Finland. 3-4 mot Danmark. Men nu äntligen seger med 5-3 mot Grönland. Den assisterande förbundskaptenen Lasse Ternström har varit inne på att det är viktigt för moralen i laget att vinna matcher och efter segern mot Grönland kunde han pusta ut - även om han inte var helt nöjd med det svenska spelet.

- Det var välförtjänt, vi kanske föll med lite i deras spel med fart och kontringar. Och det orkar inte riktigt vi, men när det väl gällde så tyckte jag vi lugnade ner oss och tog tag i spelet. Att vi inte kände att vi behövde rusa framåt på varje lite chans vi såg.

Visserligen var det Grönland som tog ledningen i den första halvleken men Sverige var mer metodiska i både försvars- och anfallsspelet så det kändes aldrig oroligt - två förluster i baken till trots. Med fem minuter kvar av första halvlek kvitterade Sverige mycket vackert genom Mathias Etéus. Etéus dribblade sig fram, väggspelade med Carl Lext och avslutade säkert.

Med kring tre minuter kvar av första halvlek tog Sverige också välförtjänt ledningen när Irfan Delimedjac från en hörna av Fehim Smajlovic.
- I den första halvleken hade vi större kontroll. I andra är det lite hawaii alltså. Vi hade bra lägen, dom hade bra lägen. Sen sista tio tycker jag att vi lugnar ned spelet och tar tag i det, säger Ternström.

Ja, det var "lite hawaii" i den första halvan av den andra halvleken. Grönland kvitterade, Sverige tog ledningen igen, Grönland kvitterade återigen. Men när Malik Juhl tog sitt andra gula kort med drygt fem minuter kvar av matchen slog Sverige till direkt. Carl Fredrik Johnsson och Nima Kadivar gjorde båda sina första mål i den svenska landslagströjan. Mål som också kom att skriva slutresultatet till 5-3.

- Vi har lärt oss jättemycket på dom här tre matcherna. Nu gäller det att få ihop alla delarna under matcherna. Det har varit stundtals bra spel under matcherna men också sämre spel under perioder. Nu ska vi försöka vara bra matchen igenom, säger den assisterande förbundskaptenen Lasse Ternström som pratar om den sista matchen i Nordic Cup i morgon fredag klockan 19.00.

Matchen sänds på cmore.se och fotball.no.

Nordic Cup
Arena: Stjørdalshallen
5 - 3
Grönland
 • 6:19 Søren Kreutzmann
 • 27:14 Niklas Thorleifsen
 • 33:35 Kuluk Ezekiassen
Avslutad
Starttid: 2017-12-07 19:00
Halvtidsresultat: 2 - 1
Sändes på fotball.no & Cmore.se

Händelser

Uppställningar

Grönland

 • 1. Malik Mikaelsen (MV)
 • 12. Malik Hermarijk (MV)
 • 3. Kuluk Ezekiassen
 • 4. Niklas Thorleifsen
 • 5. Kaassannguaq Zeeb (K)
 • 6. Markus Jensen
 • 7. Frederik Funch
 • 9. John L Broberg
 • 11. Ari Hermann
 • 13. Malik Juhl
 • 14. Søren Kreutzmann
 • 15. Kunuuteeraq Isaksen
 • 17. Hans Karl Berthelsen
 • 18. Philip Holmene

Matchinformation

Matchnummer: 900503006