Ny förlust för Futsallandslaget

Fredagens avslutande match i Nordic Cup slutade i ny förlust för Futsallandslaget. Sverige matchades mot hemmanationen Norge i den fjärde matchen på fyra dagar. Det tuffa spelschemat tog ut sin rätt i den andra halvleken och Norge kunde vinna med 3-1.

Sverige är det bättre laget i första halvlek och spelar bra. Ändå är det Norge som tar ledningen. På en norsk kontring kommer 1-0 efter att Sverige klivit offensivt med för många spelare.

- Vi har ett bra läge att göra mål själva men en blandning av egen oskicklighet och otur gör att vi missar läget och Norge kan istället kontra in 1-0. Men vi kände att vi hade matchen, att vi dominerade första halvlek. Jag tycker vi var bättre än Norge då, kommenterar assisterande förbundskapten Lasse Ternström.

Precis innan halvtidsvilan kvitterar Sverige genom Mathias Etéus. 1-1 och med en bra första halvlek såg det bra ut inför den andra halvleken. Men då skulle det hårda matchandet göra sig påmint.

- Jag tycker vi blir lite stressade i andra halvlek. Vi får för korta anfall och då tappar vi självförtroendet och får börja försvara och jaga boll. När de i stället gör 2-1 har vi inte det mentala eller fysiska kvar.

- Fyra matcher på fyra dagar är lite för tufft. Vi kanske är lite för dåligt tränade men samtidigt är inte det helt normal matchfrekvens. Men kände inte riktigt att vi hade så mycket kvar att ge för att komma tillbaka på slutet.

Istället för kvittering kan Norge avgöra matchen i öppen kasse. Futsallandslaget försökte komma tillbaka och under matchens slutminuter plockade man ut målvakten och spelade med en spelare extra. Då kom 1-3 och matchen var avgjord.

Sverige förlorar således den sista matchen i Nordic Cup och får summera turneringen i tre förluster och en vinst. En relativt tuff turnering för Sverige som senaste samlingen gjorde starka matcher mot högre rankade Ungern.

- Vi gjorde valet att plocka in fem nya spelare till denna samling också. Har bara positivt att säga om de som kom in men som grupp har vi jobbat med grunder igen för att ge alla samma grundkunskaper i vårt spel. Vi kanske inte har tagit några nya steg framåt men vi har fått möjlighet att se fler spelare i ligan vilket är positivt och jättekul.

- Vi lär oss fortfarande. Vi är i det stadiet i processen. Det är fortsatt mycket tankar när vi spelar och vi jobbar med spelarna så de ska slippa fundera på planen utan istället kunna nyttja sina positiva egenskaper. Det kommer komma men vi måste ha tålamod och tid.

Nordic Cup
Arena: Stjørdalshallen
3 - 1
Norge
 • 11:00 Eirik Valla Dønnem
 • 27:00 Kim Rune Ovesen
 • 38:00 Jonas Wiseth
Avslutad
Starttid: 2017-12-08 19:00
Halvtidsresultat: 1 - 1
Sändes på fotball.no & Cmore.se

Händelser

 • 1-0 Eirik Valla Dønnem
 • 1-1 Mathias Etéus
 • Varning Carl Lext
 • 2-1 Kim Rune Ovesen
 • Varning Jonas Wiseth
 • 3-1 Jonas Wiseth

Uppställningar

Norge

 • 1. Kenneth Rakvaag
 • 2. Lars Røttingsnes
 • 3. Petter Høvik
 • 4. Jonas Simonsen
 • 5. Jonas Wiseth
 • 6. Andreas Fossli
 • 7. Eirik Valla Dønnem
 • 9. Mathias Dahl Abelsen
 • 10. Ayoub Blomberg
 • 13. Kim Rune Ovesen
 • 14. Erlend Tjøtta Vie
 • 15. Jørgen Vik
 • 17. Christopher Moen
 • 20. Tobias Schjetne

Matchinformation

Matchnummer: 900503008