Seger i svängig match

Tvåmålsskytten Mathias Etéus och straffräddaren Robin Armandt bidrog till andra raka segern mot Lettland.

En svängig match från början till slut. Sverige tog sin andra raka seger mot Lettland. Denna gången med 8–6.
– Det är imponerande att vi klarar av det, säger assisterande förbundskaptenen Lars Ternström.

Det small direkt i returmötet med Lettland. Redan efter några sekunder spelade Petrit Zhubi fram till Kristian Legiec som rullade in bollen i mål. Drömstarten var sedan ett faktum när Mathias Etéus utökade till 2–0 kort därpå.

Sverige var hetare i duellspelet och hade full kontroll i början av matchen. De var aggressiva, spelade snabbt och tvingade Lettland, som knappt skapade en målchans första minuterna, djupt ner i banan. Som en följd av detta utökade dessutom Amel Rastoder ledningen till 3–0 efter fint samarbete med Mathias Etéus.

Först efter sju minuter kom letternas första heta målchans som tvingade Robin Armandt att göra en benparad. På den efterföljande insparken reducerade Janis Pastars till 1–3 efter ett rappt skott.

Sverige fortsatte att skapa lägen, men fick samtidigt börja försvara sig mer och mer. Efter elva minuter fick Lettland en utdragen straffspark som Robin Armandt dubbelräddade, men på en hörna kunde Konstantis Zabarovskis reducera till 2–3. Och med sex minuter kvar av första halvlek kvitterade Lettland till 3–3. I slutet av första halvlek studsade Sverige tillbaka och återtog ledningen efter mål av Petrit Zhubi.

– Det var en händelserik halvlek. Vi börjar riktigt bra. Det kändes fantastiskt, vi kör över dem helt. Sedan händer något. Vi får panik och börjar stressa för mycket istället för att tänka mer. Men vi möter ett bra lag också, det får vi inte glömma, sa Kristian Legiec till Cmore i paus.

Målexplosion blev det även i andra halvlek. Efter fyra minuter hade 4–3 blivit 6–5. Kristian Legiec var regissör när han spelade fram Carl Lext, som gjorde sitt första landslagsmål. Petrit Zhubi gjorde sedan sitt andra mål för dagen när han rullade in bollen enkelt i öppen kasse. Men letterna minskade gapet igen genom att göra två snabba reduceringsmål.

Matchen böljade sedan fram och tillbaka. Legiec chippade in 7–5 och Armandt räddade ytterligare två straffar. Mathias Etéus fastställde sedan slutresultatet till 8–6 och Sverige tog sin andra seger mot Lettland på två dagar.

– Det är inte lätt att vinna två matcher på två dagar. Det är imponerande att vi klarar av det, säger assisterande förbundskaptenen Lars Ternström efter matchen.

– Jag tycker att vi gör en bättre match idag. Vi gör mindre misstag och blir inte lika mycket straffade som vi blev i första matchen. Men Lettland är duktiga på fasta situationer och gör en hel del mål från de lägena.

Två segrar mot Lettland – hur nöjda är ni med den här samlingen?

– Samlingen har varit väldigt bra. Vi har haft bra samlingar tidigare också, men kanske inte lyckats fullt ut på matcherna. Nu fick man se lite det vi tränat på under den senaste tiden. Detta är den bästa samlingen vi haft hittills med detta laget.

Upplagt av: Marcus Heed

Futsal Herrlandskamp
Arena: Nya Idrottshuset, Örebro (Plan 1)
Publik: 381
Domare: Eduards Fatkulins, Lettland
8 - 6
Lettland
 • 2:53 Janis Pastars
 • 12:39 Konstantins Zabarovskis
 • 14:11 Självmål
 • 22:40 Igors Avanesovs
 • 23:25 Germans Matjusenko
 • 28:52 Konstantins Zabarovskis
Avslutad
Starttid: 2018-04-02 14:30
Halvtidsresultat: 4 - 3
Sändes på C More

Händelser

Uppställningar

Lettland

 • 1. Kaspars Nerets (MV)
 • 12. Kaspars Zurovs (MV)
 • 2. Arturs Jerofejevs
 • 3. Janis Pastars
 • 4. Maksims Sens
 • 5. Igors Avanesovs
 • 6. Jevgenijs Hercbergs
 • 7. Oskars Ikstens
 • 8. Konstantins Zabarovskis
 • 9. Miks Babris
 • 10. Matiss Babris
 • 11. Jurijs Halimons
 • 13. Romans Rozkovskis
 • 14. Germans Matjusenko

Matchinformation

Nya Idrottshuset, Örebro (Plan 1)

Hitta hit

Förstedomare: Eduards Fatkulins, Lettland

Andredomare: Haris Curovac

Tredjedomare: Fredric Nilholt, Tumba

Matchnummer: 900501008