U21 herr: Emir och Labinot med på första passet

Den svenska U21-EM-truppen samlades på tisdagen i Falkenberg och genomförde första träningspasset på idylliska Vinbergs IP. Både Elfsborgs Emir Bajrami och Malmös Labinot Harbuzi, som varit lätt skadade, var med på träningen.

Med Marcus Berg och Rasmus Elm i Stockholm med A-landslaget och VM-kval mot Danmark/Malta att tänka på har Sebastian Eriksson, Göteborg och Joel Johansson, Elfborg kallats in under Falkenberglägret.
- Det är vi väldigt glada över, det ger oss fullt manskap säger förbundskapten Jörgen Lennartsson.
Det var både slitna och utvilade spelare som kom till EM-lägret. De allsvenska spelarna har genomfört tolv allvenska omgångar på rekordkort tid och har lite känningar i sina kroppar. Ett par av utlandsproffsen har haft ledigt ett tag.
- Jag har varit hemma i 6-8 dagar och tagit det lugnt, sa exempelvis Martin Olsson, Blackburnproffset.

-Mitt ligaspel slutade i början på maj, jag har tränat med Malmö och också hunnit med lite ledighet, sa Ola Toivonen.

Labinot Harbuzi, MFF, har haft lite problem med ena framsidan av låret och Emir Bajrami, Elfsbortg med ryggen.
-Mem båda genomförde de delar av passet de skulle, sa läkaren Fredrik Bergström.

Spelarna delades in i tre grupper. I förstagruppen de som kom från det tuffa programmet med lätt belastning, i grupp två de med en viss belastning och i sista gruppen de som kunde köra på ordentligt.
- Alltid kul att träffa spelarna, det var en första bra dag, och nu har vi tre veckors förväntansfull och viktig tid framför oss. Än så länge tänker vi inte på premiären mot Vitryssland i Malmö 16 juni utan till nästa dag och till matchen mot Polen i Malmö på fredag.
- Nu ska vi gå igenom och gnugga vår spelidé, våra gemensamma ledstjärnor och ladda upp ordentligt så att så många som möjligt kommer i form, säger Jörgen Lennartsson vidare.

Nya pass onsdag på Vinåvallen i Vinberg, som inte erbjuder bara en kanonplan utan flera stycken.
- Vi har varit här förr och vet att vi får bra förutsättningar, slutar Lennartsson.

Upplagt av: Jonas Nystedt