U21 herr: Wernbloom kan offra sig helt

Marcus Berg fick rubrikerna för sina tre mål, blev matchens lirare - men oj så nyttig Pontus Wernbloom var för det svenska laget i EM-premiären mot Vitryssland (5-1).
-Jag är beredd att offra allt för en framgång, säger Pontus.

Wernbloom kämpade ner det vitryska motståndet i premiären.

Dagen efter premiären delades gruppen in i två grupper: de 12 som inte startade matchen tränade nästan två timmar intensiv fotboll på Örebäcksvallen och de som startade fick sig ett pass i bassängen.
På torsdagen blir det en timmes träning på OIympia där Italien väntar på Midsommarafton (kl 16.00).

- Vi måste höja oss tio procent för att slå Italien, vilket är vårt mål och att bli klara för semifinal förstås. Då krävs ännu fler vunna närkamper, fler löpningar och bättre kvalitet rakt av. Det blir en helt annan match än mot Vitryssland. Vi mötte Italien i februari och fick 1-1 borta med lite tur, men det känns bra att ha i ryggen nu kommenterade förbundskapten Jörgen Lennartsson.

Italien fick 0-0 mot Serbien i premiären, där serberna var närmast seger.
- De spelade ett slags 4-3-3 mot Serbien, jag tror det kan bli 4-3-2-1 mot Sverige, säger Michele Liuzzi som bevakar Italien åt svenska laget.
Michele har sett dem spela tre gånger och fem matcher på dvd.
- Jag har upptäckt svagheter, men dessa lämnar jag till förbundskaptenerna, sa Michele på onsdagens presskonferens.

En som inte är rädd utan bara längtar till matchen är Pontus Wernbloom, IFK Göteborgs och landslagets kraftpaket.
- Jag känner mig inte underlägsen någon motståndare och har inte gjort tidigare heller, det kan jag säga. Det gäller även för Italien. Jag kommer köra mitt vanliga spel, säger Pontus.

På en fråga vilket lag han fått mest respekt av blir svaret:
- Häcken! Då var vi mentalt chanslösa i Blåvitt. Även förlusten i Champions League mot Basel var samma sak. Men inte mer än så, säger Pontus.
Onsdagskvällen handlar om återkoppling från premiären samt blicka fram emot fredagens Italienmatch.
- Det ska bli hur sköj som helst, slutar Wernbloom.

Alla spelare är friska och skadefria, solen lyser över Båstad - bättre kan inte de mest lovande fotbollsspelarna i Sverige ha det just nu.

Upplagt av: Jonas Nystedt