U21 herr y: 0-1 mot Slovakien

Lagen hade en halvlek var när Sveriges yngre U21-landslag gästade Slovakien i Moravany. Men det var slovakerna som tog hem segern med matchens enda mål.

Förbundskapten Håkan Ericsson om matchen:

- Vi gör en riktigt bra första halvlek, vi är det klart bästa laget och skapar tre-fyra riktigt bra chanser. Vi har full kontroll defensivt, det enda dom har är ett par fasta situationer.
- I andra halvlek blir det en annan matchbild. Dom byter sex spelare i paus och börjar spela långt, ner mot våra hörnflaggor. Det blir ett rakt och fysiskt spel där dom är lite bättre än vad vi är. En konstig halvlek utan något riktigt ordnat spel, och deras mål kommer lite slumpartat efter ett anfall där vi sparkar två stora hål i luften.

- Klart man är lite besviken över att vi inte ens får med oss oavgjort från en sån här match. Men OK, vi har tio nya spelare i laget sedan matcherna i Belgien och har haft tre träningar på oss att trimma ihop laget. Slovakerna har sitt absolut bästa manskap här och spelar EM-kval mot Norge nästa vecka, medan vi har ett yngre-lag som saknar en del spelare jämfört med hur det ser ut i höst när vi inleder kvalet. Så med tanke på förutsättningarna är det en OK insats här, även om vi är besvikna över förlusten.

- Ett par spelare utmärkte sig lite extra: vår målvakt Karl Johan Johnsson från HBK, Johan Mårtensson som verkligen utvecklats sedan Belgien-matcherna i mars, och Sebastian Rajalakso som sticker ut bra på ett bra sätt till höger.

Det yngre U21-landslaget reser imorgon vidare till Lahtis, för en landskamp mot Finland på tisdag.

5 juni 18.00
Moravany

Slovakien-Sverige 1-0 (0-0)

1-0 (58')
Sverige:
1 Karl Johan Johnsson - 2 Erik Lund, 3 Niklas Backman, 4 Marcus Nilsson (13 Michael Almebäck 75'), 5 Jonathan Hellstrom - 6 Sebastian Rajalakso (16 Jimmy Durmaz 60'), 7 Johan Mårtensson, 8 Erik Nilsson (18. Marcus Bergholtz 86'), 9 Daniel Nordmark - 10 Erton Fejzullahu, 11 Emir Kujovic (20 Pär Ericsson 80').
På bänken: 12. Zlatan Azinovic - 14. Emil Salomonsson, 15. Per Johansson, 17. Mauricio Albornoz, 19. Marcus Olsson.

>> Sveriges trupp