U21 herr: Casiraghi känner ingen press

Nej, Italiens förbundskapten Pierluigi Casiraghi känner ingen extra press inför mötet med Sverige på midsommarafton, trots att en förlust kan innebära respass ur turneringen.
- Det är samma förutsättningar som inför premiärmatchen, sa Casiraghi på den gemensamma presskonferensen med svenske förbundskaptenen Jörgen Lennartsson.

Pierluigi Casiraghi och Jörgen Lennartsson trivdes ihop på dagens presskonferens

Sverige tränade i en timme på torsdagen på underbara Olympia, alla var med, alla är spelbara mot Italien på Midsommaraftonen i Helsingborg. Laget utstrålar självförtroende och harmoni.

- Det ska bara bli kul att spela matchen, vi har ingen press på oss efter 5-1 i premiären och tagna tre poäng. Vi har en god chans till ett bra resultat i turneringen sa Jörgen Lennartsson.

Italien spelade 0-0 i premiären mot Serbien. För två år sedan förlorade man öppningsmatchen just mot Serbien.
- Vi gjorde en bra match mot Serbien, i 70 minuter förde vi spelet. Sedan skapade serberna ett par bra chanser på tre minuter som skakade om oss. Vi sköt 18 skott, de nio, fortsatte Casiraghi.

Sverige och Italien möttes i Trieste i februari, och det mötet slutade 1-1. Det är dock andra förutsättningar imorgon då Italien har ett helt nytt mittfält och Sverige har också en hel del förändringar i laget, bland annat är Rasmus Elm och Marcus Berg med igen.
-Det blir nog en annorlunda och olik match mot Sverige. Vi vet att Sverige är fysiskt starka och taktiskt drivna, fortsatte Casiraghi.

Mario Balotelli på dagens träningDen italienska pressen undrade hur det var med lagkaptenen Motta och supertalangen Balotelli, till vardags lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i Inter som blev utbytt senast.
-Motta mår bra. Balotelli spelade trots allt 70 minuter och det bytet finns inget att säga om, UEFA har inte krävt att vi ska motivera varje byte, vi tyckte det var rätt att byta just då, fortsatte han.
Italien spelar med tre forwards i en 4-3-3-uppställning som ställer stora krav på löpvilja hos mittfältspelare och forwards.
-De flesta lagen spelar idag med en eller två forward, men vi med tre. Ändå är vår defensiv extremt viktig och alla spelare vet vad de ska göra ute på planen, säger Casiraghi.

Italiensk landslagsfotboll lider av att många av topplagen har utländska spelare som dominerar i lagen, och därför blir det färre italienska ungdomar som kommer fram i ledande position - som i sin tur påverkar landslagen.
-Tyvärr ges inte våra spelare samma chans förrän de är 23, 24 år. En spelare som Cassano är 27 - och anses fortfarande ung och lovande.
Den diskussionen hade vi i Sverige för några år sedan. Nu spelar stora delar av U21-landslagets spelare ordinarie i såväl Allsvenskan som ute i proffsklubbar i Europa. Det har också gett U21-landslaget en ny slagkraft.
-Vi har de allsvenska tränarna att tacka för mycket, och det är viktigt att påpeka, slutar Jörgen Lennartsson.

Tio av elva startspelare i premiären var ordinarie under den gångna Serie A-säsongen i sina klubblag. Det är ett ruskigt bra lag som ställs mot Sverige.
-Men vi har bra spelare vi med. Vi går för seger, säger Lennartsson.

U21-EM:s ambassadör Henrik Larsson - kung på Olympia - såg större delen av träningen och hälsade på de flesta av spelarna före träningen.
-Grattis till premiärsegern och lycka till imorgon, var Henriks ord till landslaget.
Matchen på midsommaraftonen påminner om EM 2004. Då besegrade Sverige Bulgarien i öppningsmatchen med 5-0, spelade sedan 2-2 mot Italien sedan Zlatan med en otrolig klack i krysset kvitterat.
Upplagt för en ny rysare!

Upplagt av: Jonas Nystedt