Anneli Andersén ny flickförbundskapten

– Vad det handlar om är att vi saknat en förbundskapten och helt enkelt varit en kort och. I och med rekryteringen av Anneli blir vi kompletta. Katarina Olsson och Yvonne Ekroth fortsätter med våra yngsta landslag medan Calle Barrling och nu Anneli Andersén ansvarar för de äldre flicklandslagen, säger Lilie Persson, som är SvFF:s spelarutbildningsansvariga på flicksidan.

Anneli Andersén.Anneli Andersén, 46, är riksinstruktör med ansvar för de nordligaste distrikten och har tränarutbildning motsvarande Advanced Level. Hon har under flera år arbetat som assisterande tränare och observatör tillsammans med Calle Barrling i hans landslag.
Anneli har ett gediget förflutet inom fotbollen där hon bland annat spelat allsvenskt för Rönninge och Sunnanå i slutet av 80-talet. Som tränare har hon, innan hon fick anställning som riksinstruktör, under flera år varit distriktsförbundskapten i Jämtland/Härjedalen och under ett antal år varit spelarutbildare och arbetat som instruktör på fotbollsgymnaisum. Lägg därtill ett antal uppdrag som klubbtränare.