Återbud från Rohlin - Ilestedt in

Sverige får klara sig utan Linköpings lagkapten Charlotte Rohlin i VM-kvalet mot Nordirland i Växjö den 8 maj. I skadade Rohlins fråvaro har FC Rosengårds Amanda Ilestedt kallats till truppen.
- Amanda har inlett säsongen bra och borde komma till Växjö med bra självförtroende, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.

Mittbacken Rohlin gick av skadad i onsdagens damallsvenska möte med AIK. Gårdagens magnetkameraundersökning tyder på en sträckning i höger lår.
Dagen efter gjordes en magnetröntgen som visade att det troligen rör sig om en sträckning, som håller Rohlin borta från fotbollen i minst tre-fyra veckor.

Amanda IlestedtFC Rosengårds Amanda Ilestedt ersätter Rohlin i truppen som samlas i Växjö 4 maj.

– Trist för "Rolle" att åka på en skada så här tidigt på säsongen och det är ett avbräck för oss. Charlotte Rohlin är en etablerad innerback i landslaget och rutin är viktigt i sådana här sammanhang, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.
– Samtidigt är det kul för Amanda att hon får chansen igen. Hon har inlett säsongen bra med sitt klubblag och har full pott så här långt. Hon borde komma till Växjö med bra självförtroende.

Amanda var uttagen till U23-landslagets trupp som möter Finlands U20 borta 7 maj. Eventuell ersättare i den truppen får vi återkomma till.