F19-EM lottat

Sommarens EM-slutspel för F19 lottades på tisdagseftermiddagen på Ullevål i Oslo. Sverige ställs i tur och ordning mot England, Spanien och Irland.
- Tre skilda profiler på lag, men det blir likadant som i kvalet och i La Manga för oss, menade förbundskapten Calle Barrling efter fullbordad lottning.

F19-EM

Sverige öppnar tisdagen den 15 juli mot England på Tönsberg Stadion klockan 19.00. Därefter väntar Spanien fredag den 18 juli 19.00 på Strömmen Stadion och slutligen möter Sverige Irland måndagen den 21 juli 19.00 på UKI Arena i Jessheim.

Semifinalerna spelas 24 juli och finalen 27 juli.

Grupp A: Norge, Holland, Belgien, Skottland.

Grupp B: England, Sverige, Irland, Spanien.

Barrling betonar värdet av att laget tidigare hanterat situationen att ställa om till helt annat motstånd med kort varsel.

Calle Barrling- Det känns som vi tränat på det två gånger redan, i kvalet och i La Manga, så det känns inte så skrämmande. Vi har pratat en hel del om hur man klarar det. Mentalt har vi klarat kvalet väldigt bra och det handlar mycket om att komma väl förberedda. Det är kort tid att förbereda sig med tätt mellan matcherna. Sedan är det förstås en poäng utbildningsmässigt också att hantera motståndare som har så skilda arbetssätt.

Så här kommenterar Barrling motståndet:

England: - Ett otroligt metodiskt lag. De är väldigt konsekventa i sitt spelsätt i 90 minuter.

Irland: - Visar mycket attityd och motivation. Oerhört aggressiva. Vi förlorade med 0-1 mot dem i La Manga. Det gäller att veta vad som väntar där och komma bra förberedda.

Spanien: - Är mer oberäkneliga och bygger mer på improvisation och rytm. Man kan tycka att de har ett högt tempo men jämfört med England och Irland så tycker jag inte det.

Med såväl Tyskland som Frankrike eliminerade under kvalresan skickar Calle över favorittipset till nabolandet:

- Man får nästan säga Norge. De är hemma och kan underlaget. Sedan har de varit inställda på det här och kunnat förbereda sig så länge.

Bra förberedelser får Barrlings svenska tjejer också. Redan nästa vecka åker man över kölen för att möta värdnationen Norge i en träningsmatch i Sarpsborg, på samma arena som norskorna spelar sin öppningsmatch i EM mot Holland den 15 juli.

Årets upplaga av EM kvalificerar inte vidare till något VM-slutspel (sker endast varannat år).