Förlust mot Bulgarien i EM-kvalet

Muamer Tankovic gjorde Sveriges reduceringsmål när P19-landslaget föll mot Bulgarien.

P19-landslaget föll med 2-1 mot Bulgarien i den första matchen i EM-kvalets Elite Round. Bulgarerna gjorde två mål tidigt i den första halvleken och Sveriges reducering kom i den 89:e minuten genom Muamer Tankovic.
– Frustration var ordet för dagen. Att börja med förlust i en sån här miniturnering är tungt. Vi gav inte upp i den är matchen och vi har inte gett upp möjligheten att gå vidare, men vi har kniven mot strupen nu, säger förbundskapten Tomas Turesson.


Hemmalaget Bulgarien fick bästa möjliga start på matchen. Redan i den andra minuten kom 1-0 genom Stanislav Dryanov, som fick på en drömträff från 25 meter.
Drygt tio minuter senare kom 2-0. Sverige tappade boll och Bulgarerna gick till motattack, där man hittade fram med ett inlägg till Bronislav Tsonev som nickade in tvåan. Sixten Mohlin hade fingrarna på bollen, men lyckades inte styra den utanför stolpen.
– Ja, det var verkligen inte den starten man önskade sig, men vi är inte riktigt bra i början av matchen. Vi stormade framåt och

Efter 2-0-målet jobbade sig det svenska laget in i matchen och jobbade hårt både före och efter paus för att gå till en reducering. Den lät dock vänta på sig.
Först i den 89:e minuten kom utdelningen efter en kort hörna där sedan Muamer Tankovic vandrade in i straffområdet och sköt 2-1.

Carlos Strandberg kom in med 20 minuter kvar att spela och hade två bra lägen att göra mål.Lägen att reducera tidigare i matchen saknades inte. Både Tankovic och inhopparen Carlos Strandberg hade möjligheter. Linus Wahlqvist var nära på en hörna.
– Jag är jättebeviken att vi inte gör fler mål. Totalt sett tycker jag att vi ska kunna vinna den här matchen på ren kvalitet,

Något läge till kvittering skapades dock inte under de fem tilläggsminuter som följde efter 1-2-målet
- Reduceringen kommer sent. Och sedan är bulgarerna skickliga i sitt bollhållande och dödar tiden, säger Turesson.

Sverige har nu hamnat i ett vanskligt inför fortsättningen då bara gruppsegraren får vidare till EM-slutspelet i Ungern.
– Besvikelsen är enorm. Vi har redan börjat förbereda oss på nästa match mot Italien som blir vinna eller försvinna för båda lagen eftersom dom förlorade mot Tjeckien med 1-0, säger Turesson.
– Att börja med förlust i en sån här miniturnering är tungt. Vi gav inte upp i den är matchen och vi har inte gett upp möjligheten att gå vidare, men vi har kniven mot strupen nu.

Sveriges nästa match mot Italien på måndag klockan 17.00, även då på Beroe-stadion i Stara Zagora.

Sveriges startelva: 1 Sixten Mohlin – 3 Isak Ssewankambo, 5 Sebastian Starke Hedlund, 2 Linus Wahlqvist, 15 Pontus Nordenberg – 9 Melker Hallberg (K), 8 Kristoffer Olsson, 6 Jesper Karlström – 13 Arber Zeneli, 10 Muamer Tankovic, 7 Simon Gustafson.
Ersättare: 12 Edvard Setterberg – 4 Gustav Jarl, 11 Niclas Eliasson, 14 Måns Ekvall, 16 Joakim Olausson, 17 Valmir Berisha, 18 Carlos Strandberg.

P19 Elite Round
Arena: Beroe-stadion
2 - 1
Avslutad
Starttid: 2014-05-24 18:00 (19:00 lokal tid)
Halvtidsresultat: 2 - 0

Matchinformation

Notering

(19:00 lokal tid)

Matchnummer: 900310001