Projektet 11+ startar i Umeå

24-25 juli blir första gången spelarna i projektet 11+ samlas och nu är det klart att det blir i Umeå.

Umeå är en stad som förknippas starkt med damfotboll efter Umeå IK:s mångåriga dominans med bland annat flera SM-guld och två Champions League-titlar.

– Umeå har också valt att satsa på unga svenska tjejer och har lyckats väldigt bra med det. Flera av klubbens spelare är med i 11+. Därför känns det extra kul att vi har första träffen där. Dessutom har klubben haft många världsspelare med under åren, Hanna Ljungberg, Hanna Marklund, Malin Moström och Frida Östberg för att nämna några av alla starka profiler. Att få fram fler svenska världsspelare är ju själva syftet med 11+, säger projektledaren Lilie Persson, assisterande förbundskapten för damlandslaget.

Under den första samlingen kommer spelarna i första hand att göra en mängd olika tester.
– Vi kommer att titta närmare på fysisk status, medicinsk, kost och psykologi, det sistnämnda är Joakim Blomqvist ansvarig för. Vi ska skapa oss en helhetsbild kring spelarna och sedan kommer vi genomföra en mängd uppföljningar, allt för att spelarna ska kunna prestera ännu bättre, säger fysiologen Helena Andersson, som kommer att finnas med runt spelarna under tiden projektet pågår.

Dessutom kommer det att vara en öppen fotbollsträning på T3 Arena i Umeå på fredagen den 25 juli mellan 14.30-15.30 där alla som vill gå och titta är välkomna.

.

11+ - uttagna spelare
Malin Reuterwall Umeå IK FF
Hilda Carlén Piteå IF
Emma Berglund Umeå IK FF
Jessica Samuelsson Linköpings FC
Eiln Rubensson FC Rosengård
Hanna Folkesson Umeå IK FF
Malin Diaz Tyresö
Lina Hurtig Umeå IK FF
Marija Banusic Kristiandstads DFF
Jenny Hjohlman Umeå IK FF
Emma Lundh AIK
Olivia Schough klubblös

Upplagt av: Rebecca Hedin