Seger i EM-öppningen

Efter en mållös och trevande första halvlek kunde Sveriges F19-landslag övervinna England med 2-0 i EM-premiären i norska Tönsberg. Samtidigt besegrade Irland Spanien med matchens enda mål i samma grupp.

Sveriges förbundskapten Calle Barrling har varit med om många mästerskapspremiärer och kände igen mönstret. Lite nervöst och trevande inledde både Sverige och England, det såg lite spänt ut från båda håll.

- Jag känner igen det där från tidigare premiärer. Ibland är det bra med halvtidsvilor. Vi mådde bra av att träffas i halvtid och lyssna på varann en del, konstaterade Barrling som kände igen sitt lag på riktigt sista halvtimmen av matchen.

- Då var vi tillbaka med maxenergi i allt vi gör. Tror vi till slut har 6-2 i målchanser och vi vinner helt välförtjänt, menar Calle nöjd med att Sverige till slut betvingat ett England som försvarade sig väl.

Det engelska motståndet höll till den 60:e minuten innan man fick kapitulera efter ett fint inlägg från Elin Björklund som en engelsk försvarare styrde in i eget mål. Målet förlöste säkert en del svenska nervknutar för matchen gled klart över i svensk favör efter 0-1-målet. 0-2 petade Stina Blackstenius in förbi engelska målvakten fint assisterad av Lina Hurtig med kvarten kvar.

- Sista halvtimmen var bra, då känner jag igen oss men vi får nog spela bättre från start mot Spanien, konstaterar Calle Barrling efter premiärsegern. Spanien föll i sin premiär med uddamålet mot Irland och är garanterat revanschsugna till mötet med Sverige på fredag i Strømmen.

F19 EM-slutspel Grupp B
Arena: Tønsberg Gressbane
Domare: Sofia Karagiorgi
0 - 2
Sverige
Avslutad
Starttid: 2014-07-15 19:00
Halvtidsresultat: 0 - 0
Biljetter: www.emj19.no

Händelser

Uppställningar

England

Formation: 4-3-3

 • 1. Sophie Baggaley (MV)
 • 2. Rosella Ayane
 • 3. Molly Bartrip
 • 4. Jodie Brett
  65’
 • 6. Jenna Dear
 • 7. Coral-Jade Haines
  50’
 • 8. Carla Humphrey
  83’
 • 11. Ashleigh Mills
 • 15. Vyan Sampson
 • 17. Millie Turner
 • 18. Claudia Walker (K)

Ersättare

 • 13. Kirstie Levell (MV)
 • 5. Madeleine Cusack
  65’
 • 9. Rebecca Lloyd
 • 10. Sarah Mayling
  50’
 • 12. Elisha N'Dow
 • 14. Jemma Purfield
  83’
 • 16. Frances Steele

Matchinformation

Domare: Sofia Karagiorgi, Cypern

Ass. domare 1: Rúna Stefánsdóttir, Island

Ass. domare 2: May Moalem, Israel

Fjärdedomare: Marte Sørø, Norge

Matchnummer: 900420001