Revansch i Gimo

- En sån här dag är man riktigt, riktigt glad, säger tf förbundskaptenen Hans Wildow sedan han sett sina U20-adepter köra över Finland på Idrottsgården i Gimo med 4-1 (0-1) på söndagen.

Finland tog ledningen i första halvlek på sin enda målchans. Sverige skapade desto fler och hade 70 % av bollinnehavet.

- Vi spelar bra men får inte dit den. Vi är inte tillräckligt brutala i det sista momentet, säger Wildow som gjorde några små justeringar taktiskt inför andra halvlek, samt fyra förutbestämda byten. Finland vill ogärna ha inspel centralt och Sverige började nu tidigt söka de lägena. Och utdelningen kom.

Nyinbytte Niclas Eliasson bragtes omkull i straffområdet och straffen förvaltades till 1-1.

- Därefter var det bara vi på planen. Det var riktigt, riktigt bra. Det är välutbildade spelare det här och framför allt. De har fart, det går undan här. Till den här samlingen kom det in sju spelare utan tidigare landslagserfarenhet men det märker man inte av. Det här ser väldigt lovande ut och jag är säker på att flera av de här kommer återfinnas i U21 redan nästa år, avslutar Wildow som var nöjd med förlustmatchen i fredags (så när som på resultatet) men fick se en match idag som överträffade den med råge.

Sveriges startelva: 12 Måns Lagmark - 5 Jesper Manns, 2 Johan Andersson [K], 4 Carl Johansson, 3 Egzon Binak - 11 Jesper Karlström, 15 Oliver Silverholt, 13 Oscar Johansson - 8 Hosam Aiesh, 18 Viktor Götesson, 16 Arber Zeneli.

Ersättare: 1 Anton Cajtoft - 7 Pontus Nordenberg, 6 Carl Starfelt, 9 Darijan Bojanic, 10 Niclas Eliasson, 14 Otto Eriksson, 17 Emil Bellander.

U20-landslagets startelva i Gimo. Foto: SvFF.

P19 Landskamp
Arena: Idrottsgården
Publik: 812
4 - 1
Avslutad
Starttid: 2014-10-12 13:00 Sverige P94-95
Halvtidsresultat: 0 - 1
Biljetter: svenskfotboll.se

Matchinformation

Notering

Sverige P94-95

Matchnummer: 900301002