0-1 på Studenternas

Simon Skrabb firar sitt segermål för Finland.

Sveriges och Finlands U20-landslag möttes ikväll på Studenternas IP i Uppsala i det första av två möten. I en mycket bra match drog gästerna det längsta strået och vann med 1-0. Målet inspelat av Åtvidabergs Simon Skrabb.
- Jag kan ju inte vara nöjd för vi vinner ju inte. Men det var en bra match. Finland är en bra motståndare och vår prestation är riktigt bra, säger Hans Wildow, tf förbundskapten för P19/P20-laget.

Sverige kom till start med tre debutanter och ytterligare två hoppade in under matchen. Man mötte ett Finland där en stor del av laget redan matchats in i kvalet till U21-EM. Ett mer rutinerat motstånd på flera vis.

Det blev en bra fotbollsmatch med två lag som verkligen ville spela. Sverige inledde piggt och skapade en riktigt bra chans tidigt. Efter dryga 20 tog dock Finland över kommandot och Sverige sjönk tillbaka i positionerna. Finländarna skapade lägen och hade en boll i stolpen i 37:e.

Simon Skrabbs segergivande mål kom dryga kvarten in på andra halvlek och efter det målet kom Sverige tillbaka. Man skapade lägen och kunde nått ett utjämnande.

- Det var roligt att se. Vi försökte spela som vi bestämt och vi har ett bra och varierat passningsspel över hela planen. Jag kan inte begära mer av spelarna. Vi får inte utdelningen i mål men prestationen är det inget fel på, konstaterar Wildow som ser fram emot revanschmöjligheten i Gimo på söndag.

- Då kommer de som inte startade idag att få starta. Det här är nästa gäng som ska in i U21 och det är många av dem som kommer ta sig dit.Det är verkligen en fröjd att arbeta med dem på träning och match. Önskar bara man fick göra det oftare, avslutar Hans Wildow.

Sveriges startelva: 1 Anton Cajtoft - 5 Jesper Manns, 7 Carl Starfelt, 4 Carl Johansson, 6 Pontus Nordenberg - 14 Otto Eriksson, 11 Jesper Karlström [K], 9 Darijan Bojanic - 8 Hosam Aiesh, 17 Emil Bellander, 10 Niclas Eliasson.

Ersättare: 12 Måns Lagmark - 2 Johan Andersson, 3 Egzon Binak, 13 Oscar Johansson, 15 Oliver Silverholt, 16 Arber Zeneli, 18 Viktor Götesson.