Zeneli med i Ericsons EM-trupp

Elfsborgs Arber Zeneli var det mest överraskande namnet i Håkan Ericsons trupp till U21-EM.

Förbundskapten Håkan Ericson har presenterat sin 23-mannatrupp till U21-EM i Tjeckien. Det har varit hård konkurrens om platserna i truppen där alla utom en, Elfsborgs Arber Zeneli, medverkat i kvalspelet.

Visa bildspel

Den 18 juni spelar U21-landslaget EM-premiär mot Italien. På tisdagen presenterade Håkan Ericson sin 23-mannatrupp till turneringen live i TV12.

I förhandssnacket inför uttagningen har mer än 30 namn cirkulerat och det har varit en grannlaga uppgift för Ericson att till slut gallra ner till de slutliga 23 namnen.
– Ja, det har varit väldigt svårt. Hur man än gör får man lämna några riktigt bra killar och riktigt duktiga fotbollsspelare utanför. Det är det tuffaste med det här jobbet, säger Ericson.

22 av 23 spelare har medverkat i kvalet till U21-EM som avslutades med stor dramatik både i upplösningen av Sveriges grupp och det lyckosamma playoffspelet mot Frankrike.
Den ende som inte medverkat tidigare är Elfsborgs yttermittfältare Arber Zeneli, som nu alltså vunnit Ericsons förtroende.
– Arber har gjort en mycket intressant vår i Elfsborg. Vi har få spelare av den typen och då tänker jag framför allt på hans snabbhet och spelet en-mot-en offensivt. Det som fällt avgörandet är att han i år utvecklat förmågan att kombinera med andra i det offensiva spelet och att han också har förbättrat sitt defensiva spel, förklarar Ericson.

Sverige spelar i en grupp där tre tuffa motståndare väntar – Italien, England och Portugal. Ettan och tvåan i gruppen går till semifinal.
– Ute i Europa ser man säkert oss som klar fyra i den här gruppen, men vi själva har förstås andra planer. Vi har visat i kvalet att vi klarat av att prestera resultat när vi har haft kniven mot strupen. Och det vore konstigt om vi inte hade som mål att ta oss vidare till semifinal, säger Håkan Ericson.

Sverige inleder turneringen med match mot Italien i Olomouc den 18 juni. Sedan följer matcher mot England 21 juni (Olomouc) och Portugal 24 juni (Uherske Hradiste).
Håkan Ericsons trupp samlas till läger i Trelleborg den 8 juni och EM-genrepar mot Danmark i Lyngby 11 juni.

Sveriges EM-trupp