Truppen till EM-kvalstarten

Pia Sundhage vid presskonferensen 4/9

Kvalresan som förhoppningsvis ska leda till EM i Holland 2017 inleds i september för svensk del med bortamöte med Moldavien (17/9) och därefter Polen hemma på Gamla Ullevi fem dagar senare. Förbundskapten Pia Sundhage presenterade sin trupp den 4 september.
- Härligt med omstart, säger Pia.

Hanna Glas, ny i A-truppen.Den svenska truppen till EM-kvalöppningen innehåller två potentiella A-landslagsdebutanter, Pauline Hammarlund, Piteå, och Umeås Hanna Glas. Därtill återfinns ytterligare sex spelare med färre än tio A-kamper på meritlistan.

- Härligt med omstart med många nya namn som får chansen, säger Pia Sundhage och fortsätter:
- Det är glädjande tycker jag att vi har många forwardsalternativ med Sofia Jakobsson, nyligen utsedd till franska ligans bästa spelare, med Olivia Schough som leder passningsligan i Damallsvenskan och Pauline Hammarlund som är tvåa i skytteligan.

- Det är också glädjande att spelarna i den här truppen har nyckelroller i sina klubblag och spelar 90 minuter.

Danmark räknas förstås som huvudutmanare till Sverige i kvalgrupp 4. Därnäst lär det vara polskorna som kan utmana. Polen är rankat 30:e i världen (Sverige 7 och Danmark 15) och man har besegrat Finland i träningsmatch i år, men även förlorat mot Slovakien som också ingår i samma kvalgrupp.

- Det blir skarpt läge direkt nu när EM-kvalet drar igång. Vi möter lag som är betydligt sämre rankade än Sverige, men kval är kval och vi räknar med två stenhårda matcher.