Ändrade planer för EM-kvalet i Östergötland

F19-landslagets EM-kval på hemmaplan i början av april stötte på problem. Konstgräset på Idrottsparken i Motala godkänns inte av UEFA. Norrköping och Nya Parken erbjuder lösningen som gör att arrangemanget går i hamn ändå!

Sverige och Östergötland står värd för EM-kvalets Elite Round-grupp som utöver Sverige även innehåller landslagen från Belgien, Österrike och England. Planerna var att matcherna skulle fördelas mellan Arena Linköping och Idrottsparken i Motala.

UEFA meddelade på onsdagen att konstgräset i Motala inte skulle godkännas. Det medför nu att de två första omgångarna (5 och 7 april) kommer att spelas på Arena Linköping. Slutomgången (10 april), där de två avslutande matcherna ska spelas samtidigt löses genom att Nya Parken i Norrköping står värd för matchen Belgien-Österrike.

Det spelprogram som finns publicerat på våra hemsidor och i biljettinformation kommer att uppdateras så fort som UEFA godkänt och fastställt spelprogrammet efter de nya förutsättningarna.

Från arrangörshåll vill SvFF visa vår uppskattning för allt jobb som lagts ner i Motala. Därefter vill vi ge ett stort tack till de som med kort varsel hjälpte till att lösa den uppkomna situationen: Johan Bergerfalk på Upplev Norrköping, Jörgen Lindström och IFK Norrköping dam (som kommer att organisera matchen avslutningsdagen). Vi vill också tacka Nya Parken och IFK:s herrar för deras vilja att hjälpa oss!

Fotbollsfest blir det fortfarande. Och de som inte kan komma till Arena Linköping för att stötta landslaget på plats kan följa dramat via våra webbsändningar här på svenskfotboll.se!