Uddamålsförlust mot Frankrike

Emma Holmgren vaktar målet i matchen mot Frankrike.
Emma Holmgren vaktade målet i matchen mot Frankrike.

Det blev svensk uddamålsförlust i genrepet inför EM-kvalet. Det svenska F19-landslaget hade svårigheter med ett väldisciplinerat och starkt franskt motstånd. Segermålet, 0-1, kom i den andra halvleken när Frankrike satte dit en straff. Nu får de svenska spelarna åka hem och ladda om inför EM-kvalet som inleds i början av april.

Sverige tog en bekväm seger mot Italien i förra veckan. F19-Landslaget som befinner sig i La Manga för att förbereda sig inför nästa månads EM-kval slog det italienska landslaget med hela 4-0. Dagens tillställning mot Frankrike skulle visa sig bli en svårare nöt att knäcka. Det franska laget var betydligt bättre än Italien.

- Frankrike spelar bättre än vad Italien gjorde, helt klart. Vi blir hårt tillbakatryckta av ett spelskickligt Frankrike, säger förbundskapten Anneli Andersén.

Under samlingen har fokus varit att få ihop strukturerna såväl defensivt som offensivt. Mot Italien fungerade spelet åt båda håll. I dagens match mot Frankrike var det framförallt defensiven som utmanades när det välorganiserade Frankrike tilläts diktera bolltempot.

- Det går fort idag. Frankrike är bra och vi får jobba hårt i försvarsspelet. Det blir många överflyttningar vilket tar på tjejernas krafter. Problemet är att vi från det läget har svårt att få till något eget anfallsspel, säger Anneli Andersén.

Nej, det svenska laget får korta anfall när Frankrike pressar ner spelarna mot det egna målet. Inte heller omställningarna, som banade vägen för segern mot Italien, fick Sverige någon vidare fart i.

- Vi hänger inte riktigt med och hamnar i tekniska svårigheter när vi ska ställa om. Frankrike är även klart bättre Italien i det defensiva spelet. När vi ska ställa om hittar vi inte de ytor vi vill, har svårt att nå de spelare som kommer i fart, säger Anneli Andersén.

Trots fransk dominans vad det gäller bollinnehav kan Sverige ta med sig sin defensiva insats från matchen. Landslaget släpper till få målchanser och det krävs en straff för att Frankrike ska lyckas sätta dit det matchvinnande målet.

- Med den defensiva insatsen är vi såklart nöjda. Att de lyckas skapa så få lägen trots spelövertaget är ett styrkebesked. Men samtidigt är det svårt att vara nöjda när vi inte klarar av att skapa några chanser själva.

F19-landslagets två matcher i La Manga är färdigspelade. Samlingen i Spanien var förberedande för EM-kvalets Elite Round som spelas på hemmaplan i början av april. Det bästa laget av Sverige, England, Belgien och Österrike kvalificerar sig till sommarens EM-slutspel. Förbundskapten Anneli Andersén kan trots förlusten se tillbaka på en bra samling med laget.

- Vi har fått komma ihop som lag och fått möjligheten att fortsätta träna på våra metoder i försvars- och anfallsspel. Som coach och spelare vill man dock alltid vinna alla matcher så dagens resultat svider lite. Men över prestationer och det vi tränat på så är vi nöjda med helheten.
- Men det finns att jobba på. Nu får spelarna åka hem och träna hårt med sina duktiga klubbar så kommer vi redo till EM-kvalet, avslutar Anneli Andersén.

Sveriges startelva: 1 Emma Holmgren (K) - 2 Klara Andrup, 4 Josefine Rybrink, 3 Emma Pennsäter, 5 Amanda Persson - 7 Nathalie Persson, 10 Filippa Angeldal, 6 Ebba Wieder, 18 Johanna Rytting Kaneryd - 11 Julia Zigotti Olme, 9 Rebecka Blomqvist.

F19 Landskamp
Arena: La Manga Club A
Domare: Marit Buhaug Folstad
0 - 1
Avslutad
Starttid: 2016-03-07 13:00
Halvtidsresultat: 0 - 0

Uppställningar

Sverige

Formation: 4-4-2

Ersättare

Frankrike

 • 1. Manon Heil (MV)
 • 2. Heloise Mansuy
 • 3. Théa Greboval (K)
 • 4. Hawa Cissoko
 • 5. Estelle Cascarino
 • 6. Laura Condon
  66’
 • 7. Delphine Cascarino
 • 8. Grace Onéma Geyoro
  80’
 • 9. Clara Mateo
  66’
 • 11. Anna Clerac
  66’
 • 15. Cathy Couturier

Ersättare

 • 10. Anissa Lahmari
 • 12. Pauline Dechilly
 • 13. Perle Morroni
  66’
 • 14. Morgane Nicoli
 • 16. Jade Lebastard
 • 17. Salomé Elisor
  80’
 • 18. Elise Legrout
  66’
 • 19. Louise Fleury
  66’
 • 20. Marie Antoinette Katoto
 • 21. Myléne Chavas

Matchinformation

Domare: Marit Buhaug Folstad, Norge

Ass. domare 1: Sonia Kahn, Norge

Ass. domare 2: Malin Øiseth, Norge

Matchnummer: 900402002