Ryssland vände och vann

Gustaf Nilsson gjorde det svenska målet mot Ryssland.

Sverige fick en smakstart på matchen mot Ryssland när Gustaf Nilsson gjorde 1-0 redan efter en kvart. Trots tidig utdelning blev det ingen avslutande seger i kvalet för P19-landslaget. Ryssland kunde ta sig tillbaka, kvittera och vända matchen till slutresultatet 2-1 i den andra halvleken.

Det var ett besviket P19-landslag som fick summera EM-kvalet med en ytterligare förlust. Sverige hoppades inför matchen på seger och tre poäng i avslutningen av kvalet. Matchen började även bra då Gustaf Nilsson kunde komma till läge och sätta dit 1-0 efter en spelad kvart.

- Matchen inledde svajigt fram och tillbaka. Både lagen hade lite chanser men det var egentligen rätt chansfattigt överlag. Vi lyckades dock göra målet som resulterade i att vi kunde gå till ledning i paus för första gången i kvalet, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Under den första halvleken såg det faktiskt bättre ut även spelmässigt jämfört med vad det tidigare gjort. De svenska spelarna jobbade hårt och hade bra tendenser i anfallsspelet, framförallt funkade även defensiven vilket gav P19-landslaget bra möjligheter att ställa om i omställningar.

- Spelet funkade rätt bra och med en ledning i paus hade vi goda förhoppningar inför den andra halvleken, säger Tomas Turesson.

Tidigt i den andra halvleken skulle möjligheterna till svensk vinst dock försämras. Efter ett andra gult kort utvisades Mohanad Jeahze och Sverige fick spela större delen av halvleken med en man mindre. Knappt fem minuter senare kom även kvitteringen då Ryssland tilldömdes straff.

- Efter straffen får de vittring. Vi försöker freda oss och ta de omställningsmöjligheter vi får men orkar inte stå emot. Ryssland gör 2-1 vilket är fullt rättvist, de var för bra för att vi skulle orka stå emot med en man mindre så pass länge, säger Tomas Turesson och fortsätter diskutera avslutningen av matchen:

- Jag är ändå stolt över denna match. Både gällande första halvlek där vi leder och spelar bra, men framförallt för den andra halvleken där vi spelar med tio spelare. Laget visar stort hjärta och varför de här spelarna bär landslagströjan. Attityden var bra, vi vek inte ner oss utan försökte trots tio man få med oss ett bra resultat hem från den här avslutande kvalmatchen.

Hela kvalet får landslaget summera med tre raka förluster. Det har varit motigt hela veckan och med den ryska vändningen fortsatte det. Laget avslutade vilket fall klart bättre än de två första matcherna och förbundskapten Tomas Turesson försöker sammanfatta veckan kort:

- Sett till över tre matcher är vi inte nära att gå vidare till EM. Men det har varit värdefulla matcher. Nu är det dock inte särskilt muntert, det var dessutom sista matchen med gänget. Några kommer återse varandra i U21, jag är helt säker på att många kommer ha framtida elitkarriärer. Men nu var vi inte tillräckligt bra för att nå ett EM-slutspel, avslutar Tomas Turesson.

Sveriges startelva: 12 Isak Pettersson - 2 Ibrahim Dresevic, 4 Alexander Leksell, 6 Ali Suljic (K), 18 Mohanad Jeahze - 16 Adnan Maric, 13 Christian Rubio Sivodedov, 15 Christos Gravius - 10 Marko Nikolic, 9 Gustaf Nilsson, 17 Gustav Berggren.

P19 Elite Round
Arena: Estádio do Varzim SC
Domare: Alexandros Aretopoulos
1 - 2
Ryssland
 • 63 Georgij Melkadze
 • 78 Timur Stjamaletdinov
Avslutad
Starttid: 2016-03-29 17:00 16:00 lokal tid.
Halvtidsresultat: 1 - 0

Händelser

Uppställningar

Sverige

Formation: 4-4-2

Ersättare

Ryssland

Formation: 4-3-3

 • 12. Jevgenij Gosjev (MV)
 • 2. Kirilj Malijarov
 • 3. Mutalip Alibekov
 • 5. Dmitrij Skopintsev
 • 7. Nikolaij Kipiani
  46’
 • 8. Danil Polubojarinov (K)
 • 9. Nikolaij Obolskij
  70’
 • 13. Roman Estjov
 • 15. Vitalij Stestjko
  46’
 • 16. Sjamsiddin Sjanbijev
 • 18. Danijil Fomin

Ersättare

 • 1. Vitalij Sjilnikov (MV)
 • 4. Artem Mamin
  46’
 • 6. Andreij Mironov
 • 10. Maksimilian Pronitjev
 • 11. Georgij Melkadze
  46’
 • 14. Astemir Gordijusjenko
 • 17. Timur Stjamaletdinov
  70’

Matchinformation

Notering

16:00 lokal tid.

Domare: Alexandros Aretopoulos, Grekland

Ass. domare 1: Iazaros Dimitriadis, Grekland

Ass. domare 2: Carlos Campos, Portugal

Fjärdedomare: Tiago Antunes, Portugal

Matchnummer: 900310005