EM-drömmen släckt

Det svenska P19-landslaget har det fortsatt tufft i EM-kvalet i Portugal. Två snabba slovenska mål i slutet av den första halvleken blev en för svår uppgift att vända. Måstematchen slutade 1-3 och ett avancemang till EM-slutspelet är nu utom räckhåll.

Det blir inget EM-slutspel för P19-landslaget. Sverige behövde slå Slovenien för att ha en chans till EM-avancemang men förlorade med 1-3. Slovenien gjorde två mål knappt 40 minuter in i den första halvleken och punkterade matchen med 0-3 snabbt efter pausvilan.

Sverige skulle dock få till en reducering då Ibrahim Dresevic hittade nätet mot slutet av matchen. Men målet kom för sent och Slovenien kunde kontrollera sin ledning till slutsignal.

- Det är bara att konstatera, vi är utslagna ur Elite Round. Vi spelare och ledare har ett tufft jobb framför oss. Min huvuduppgift nu är att ta hand om gruppen och bearbeta det faktum att vi inte kan avancera. Samt se till att vi förbereder oss på bästa sätt för den avslutande matchen mot Ryssland på tisdag. Vi tänker falla med flaggan i topp och tar sista matchen på fullaste allvar, säger förbundskapten Tomas Turesson.

- Kan bara säga att vi inte lyckats, jag lyckades inte förbereda killarna tillräckligt på de tre träningarna vi hade här inför kvalet. Får ta det på mitt ansvar och acceptera att vi inte räckte till. Men en sak kan jag lova inför Rysslandsmatchen och det är att vi kommer spela för heder och den svenska landslagströjan, avsluta bra och åka hem med en lite bättre känsla än den vi har just nu, avslutar Tomas Turesson.

Sveriges startelva: 1 David Olsson - 2 Ibrahim Dresevic, 3 Adi Terzic, 6 Ali Suljic (K), 18 Mohanad Jeahze - 10 Marko Nikolic, 16 Adnan Maric, 15 Christos Gravius, 7 Tesfaldet Tekie - 8 Jordan Larsson, 9 Gustaf Nilsson.

P19 Elite Round
Arena: Estádio do Varzim SC
Domare: Dejan Jakimovski
1 - 3
Slovenien
 • 36 Timi Elsnik
 • 38 Martin Kramaric
 • 46 Martin Kramaric
Avslutad
Starttid: 2016-03-26 15:00 14:00 lokal tid.
Halvtidsresultat: 0 - 2

Händelser

Uppställningar

Slovenien

Formation: 4-5-1

 • 1. Rok Vodisek (MV)
 • 2. Marko Klemencic
 • 3. Sven Karic
 • 4. Zan Flis
 • 6. Dominik Ivkic (K)
 • 7. Mika Mario Rokavec
 • 10. Zan Zuzek
  59’
 • 11. Timi Elsnik
  78’
 • 14. Sandi Ogrinec
 • 17. Martin Kramaric
  57’
 • 18. Jakob Novak

Ersättare

 • 12. Aljon Kerec (MV)
 • 5. Jurij Pozrl
 • 8. Jan Repas
 • 13. David Tijanic
  59’
 • 15. Haris Dedic
  57’
 • 16. Luka Susnjara
  78’

Matchinformation

Notering

14:00 lokal tid.

Domare: Dejan Jakimovski, Makedonien

Ass. domare 1: Dejan Nedelkoski, Makedonien

Ass. domare 2: Carlos Campos, Portugal

Fjärdedomare: Tiago Antunes, Portugal

Matchnummer: 900310003