1-1 i andra matchen mot Norge

BildtextEbba Norén kvitterade för Sverige.

Norges F15-tjejer vann landskampsdebuten mot Sverige i fredags med 2-1 efter mål på tilläggstid. När lagen återigen möttes på söndagen delade man rättvist på poängen - 1-1.

Det blev en mer välspelad match än i fredags, i synnerhet från svensk sida. Den kraftiga vinden kan ha bidragit till att båda lagen gav sig vinn om att hålla bollen bättre inom laget och undvika de långa bollarna.

Sverige lyckades inte dra fördel av medvinden i första halvlek. Efter paus var det istället Norge som kunde ta ledningen efter en kvart.

- Men det kändes ändå ganska lugnt, säger Katarina "Cancan" Olsson, förbundskapten, som fick se en snabb svensk replik bara några minuter efter 0-1. Yttermittfältaren Lisa Johansson fick uppspelet, utmanade och kom till ett avslut som norska målvakten räddade ut. Ebba Norén var snabbare än de norska försvararna och kunde sätta returen fram till 1-1.

Norge vann på övertid i fredags och det hela höll på att upprepas även på söndagen. Fyra minuter in på tilläggstid tilldömdes Norge en straff. Nyss inhoppade svenska målvakten Julia Langörgen fick bli lite av svensk matchhjältinna när hon räddade den norska straffen.

- Men 1-1 var ett rättvist resultat idag. Vilken fantastisk utbildning för våra tjejer. Idag fick vi ordning på det på ett bättre sätt än i fredags, sa en nöjd förbundskapten Olsson.

Därmed är 01-ornas landslagsdebut avklarad. Härnäst väntar två läger, i Växjö och på Bosön i november för fortsatt inventering av spelarmaterialet i vår yngsta kull.

Sveriges startelva: 12 Ella Wilson - 15 Moa Andersson, 13 Julia Steussloff, 4 Kajsa Lang, 5 Sophia Redenstrand – 9 Sara Lilja Vidlund, 16 Ella Wallfur Skiljic, 6 Saga Jontoft, 10 Moa Svensson (K) - 17 Amanda Bergström, 18 Ebba Norén.