Övertidsförlust i premiärmatchen

F15-landslaget på Öckerö

Det var första landskampen för såväl Sveriges som Norges F15-landslag när man möttes på Prästängen på Öckerö ikväll. Och det blev nabolandet som gick segrande ur mötet efter ett avgörande 2-1-mål fyra minuter in på tilläggstid.
- En jättebra match och vi har lärt oss enormt mycket men Norge vinner rättvist, säger svenska förbundskaptenen Katarina "Cancan" Olsson direkt efter slutsignalen.

Öckerö välkomnade de båda lagen med bästa förutsättningar. Sensommarvärme och hela 575 personer på idrottsplatsen.

Med andra ord det bästa tänkbara även om det för båda lagen handlade om kort förberedelsetid inför den historiska debutmatchen - första landskampen för denna årskull (2001) för både det svenska och det norska laget.

Katarina "Cancan" Olsson hade försökt förbereda sina tjejer på vad som väntade men den här kvällen räckte det inte riktigt till, även om det var nära.

- Vi blir utmanade när de pressar oss högt och idag lyckades vi inte riktigt ta oss ur det och komma in i spelyta två. Vi kämpar och gör det jättebra men i andra halvlek är Norge bättre och de vinner rättvist idag, tillstår Cancan som ändå ser positivt på premiären.

- Vi har lärt oss jättemycket idag. Det var en tuff match. Vi möter ett fysiskt lag, det går fort och de spelar långt. Nu kan vi bara göra det bättre nästa gång. Det gäller att vi måste våga att hitta ytorna mellan lagdelarna. Idag var vi inte tillräckligt bra men det kan vi rätta till till den andra matchen. De här tjejerna är så lyhörda, de anammar det vi säger och försöker så det är bara att göra ett nytt försök, säger Olsson som tvingades till något byte som hon inte tänkt på förhand på grund av skador som uppstod. Något som för övrigt även Norge tvingades till.

- Jag hoppas att det inte är något värre i något av fallen.

Lagen möts, på samma plats igen - Prästängens IP på Öckerö - klockan 13 på söndag. I bästa sommarsol. Kom dit och heja fram de svenska tjejerna till en seger!

F15:s startelva 9 september 2016

Sveriges startelva: 1 Anna Larsson - 2 Clara Härdling, 3 Julia Walentowicz (K), 14 Frida Elofsson, 4 Kajsa Lang – 7 Johanna Lindell, 8 Wilma Ljung, 6 Saga Jontoft, 11 Lisa Johansson – 10 Moa Svensson, 9 Sara Lilja Vidlund.