Vi sänder U20:s VM-uppladdning mot Tyskland

Svenskt jubel efter 2-1-målet i fjolårets EM-semifinal mot Tyskland. Foto: UEFA/Sportsfile

På lördag klockan 15 möts Sveriges och Tysklands U20-damer på Rimnersvallen i Uddevalla. En repris på fjolårets dramatiska EM-semifinal som det svenska mästarlaget vann på straffar. Du som inte kan vara på plats ser matchen mellan de båda VM-klara nationerna direkt här på svenskfotboll.se.

Matchen är den sista inför det att förbundskaptensduon Calle Barrling och Anneli Andersén ska nominera den svenska truppen inför VM i Papua Nya Guinea - 21 utespelare plus tre målvakter. Det sker före genrepet mot Norges U20 (20 oktober i Hamar) och i god tid före avresan till VM 6 november.

- Normalt tar vi ut en trupp två veckor före men den här gången vill vi ge tjejerna extra tid att förbereda sig. Det är ett väldigt speciellt äventyr som väntar, sa Calle Barrling när truppen till matchen i Uddevalla presenterades för någon vecka sedan.

Värdet av matchen mot Tyskland är med andra ord stort.

- Det blir alltid väldigt jämna och bra matcher mot dem, säger Barrling och tänker kanske tillbaka på fjolårets EM-semi. Den som böljade fram och tillbaka, slutade 3-3 efter ordinarie tid och där svenskorna till slut var kyligast i straffavgörandet och kunde gå vidare till final och så småningom EM-guld.

Tyskorna spelade i onsdags 2-2 (0-0) i Düsseldorf mot en annan VM-nation, Frankrike. Då tappade man en 2-0-ledning i den andra halvleken, Stefanie Sanders gjorde båda målen.

Förberedelsemässigt har Sverige inte kommit upp i de 30 dagar man hade med laget inför EM 2015 men nära.

- I och med att vi använt våra U20-spelare i U23-sammanhang så har vi kunnat ge viktig erfarenhet i samband med turneringarna i La Manga och England. Om ni undrar hur det gick så vann vi inga matcher, säger Calle vars lag i början av året ställdes mot högkaratiga U23-upplagor från USA, England, Norge och Japan.

Biljetter- Värt att nämna är det samarbete vi har med det nätverk av unga spelare och deras klubbar ute i landet. Hela Sverige är representerat och det är hela Sverige som jobbar med våra landslag, slog Calle fast medan han visade en karta över alla europamästarinnornas och deras ledares hemvist. Det blev prickar jämnt fördelade över hela det avlånga landet.