Granberg och Lilja med till U20-VM

Med Agnes Granberg och Nellie Lilja är Sveriges U20-VM-trupp komplett.

Förbundskaptenerna Anneli Andersén och Calle Barrling har kompletterat truppen till U20-VM i Papua Nya Guinea med Team TG: s målvakt Agnes Granberg och mittfältaren Nellie Lilja, Limhamn Bunkeflo. Båda är födda 1999 och medverkade i veckan när F18/98-landslaget gick obesegrade genom första rundan i kvalet till nästa års F19-EM.

U20-VM är öppet för spelare födda 1996-2000 och bland de 19 som togs ut tidigare finns ytterligare en spelare född 1999 med, AIK:s Loreta Kullashi.

– Även om de är födda 1999 är de socialt, fysiskt, mentalt, tekniskt och taktiskt mogna. Det är det holistiska perspektiv vi brukar ha när vi tar ut spelare. Vi vill till exempel ha explosiva spelare som kan använda sin teknik i hög fart. Det gäller även målvakterna, säger Calle Barrling.

De två sista platserna i truppen lämnades öppna vid den ursprungliga uttagningen den 18 oktober för att invänta besked om spelare som är inblandade i Women's Champions League skulle kunna komma ifråga eller inte.

– Vi hade förhoppningen att till exempel vår lagkapten Nathalie Björn skulle kunna spela första matchen för Eskilstuna mot Wolfsburg, ansluta till oss och därmed ges möjlighet till att även leda laget i VM, men så blir det inte och det är bara att förhålla sig till. Nu får andra lovande tonåringar ta del av denna unika utbildning och utmaning, i form av tre till förhoppningsvis sex VM-matcher mot fantastiska fotbollsnationer, säger Barrling

Logo U20-VM

U20-VM spelas 13 november till 3 december. Sverige spelare i grupp A mot i tur och ordning Nordkorea (13 nov), värdnationen Papua Nya Guinea (16 nov) och Brasilien (20 nov).