VM närmar sig för U20-landslaget

Träningarna har bara blivit mer och mer intensiva för U20-landslaget inför VM-premiären mot Nordkorea på söndag.

Resan till VM och Papua Nya Guinea började redan förra söndagen för U20-landslaget. Efter en knapp veckas förberedelser kickar mästerskapet igång för förbundskaptenerna Calle Barrling och Anneli Andersén och deras landslag. En tuff match mot Nordkorea blir premiärmatchen som spelas klockan 07.00 svensk tid och sänds i både TV12 och Eurosport 1.

Calle Barrling är mycket väl medveten om Nordkoreas skicklighet - och har stor respekt för sin motståndare. Men noggranna förberedelser ska se till att svenskorna gör allt i sin makt för att ta tre poäng mot det asiatiska landslaget.

- Vårt analysteam har gjort en utmärkt research på alla gruppmotståndare – och till en början givit spelarna en bra bild av Nordkorea, säger Barrling från andra sidan världen och fortsätter:

- De är som de flesta asiatiska lag: mycket metodiska, tekniskt funktionella och har en bra fysik. Nordkorea är en av favoriterna i turneringen så visst behöver vi vara ödmjuka, men höstens segrar över Tyskland och Norges U23-landslag har påmint oss om våra egna kvalitéer. Det blir säkert en jämn match!

Resan till Papua Nya Guinea var lång för U20-landslaget. Det har också varit en viktig del att ta med i beräkningarna för förbundskaptener under veckans uppladdning inför VM.

- Förberedelserna har till en början bestått av fysiska förberedelser – med tanken på den väldigt långa resan hit. Vi har bland annat inlett med korta, lätta träningspass och mycket återhämtning, säger Barrling och fortsätter:

- Senaste dagarna har vi tränat lite intensivare i en del taktiska träningar och acklimatiserat oss till de något ovana förhållandena som till exempel klimatet. Pigga ben och kloka värderingar har ju tidigare visat sig vara en framgångsrik kombination...

Men den långa resan ska inte ligga det svenska landslaget till last när nu turneringen väl drar igång på söndag. Förbundskapten Barrling har sett hur spelarna har fokuserat mer och mer på premiärmatchen under träningarna, ju närmare matchdag man har kommit.

- Bortsett från några småskavanker har alla visat fin form senaste dagarna och ju närmre vi kommer match har vi även visat en stor inspiration inför uppgiften, avslutar förbundskaptenen.