Gyökeres i skytteligatoppen

Foto: UEFA/Sportsfile.

Med tre mål på lika många matcher toppar Viktor Gyökeres nu skytteligan i U19-EM. Tyvärr räckte inte hans mål till ett gruppavancemang.
- Det var kul att få göra de målen, men tråkigt att vi inte kom någonstans. Att de inte hjälpte laget på något sätt mer än en poäng här mot Portugal vilket inte tillförde så mycket, säger Viktor Gyökeres.

I och med målet mot Portugal gjorde Viktor Gyökeres mål i samtliga matcher under U19-EM. Precis i slutet av första halvlek slog den hete BP-anfallaren till igen.

– Det var lite snyggare än de tidigare två. Det var jävligt skönt, säger Viktor Gyökeres med ett leende på läpparna.

Lagkapten Dusan Jajic slog en långboll till Gyökeres som skickligt tog med sig bollen i farten på bröstet. Bollen studsade upp och 19-åringen drog till med ett stenhårt avslut. Bollen stack iväg som en projektil rätt upp i nättaket.

Målet var Gyökeres tredje mål i turneringen. Han spred ut sitt målskytte och nätade i samtliga matcher mot Tjeckien, Georgien och avslutningsvis Portugal. Med det seglar han nu upp i delad skytteligaledning i U19-EM tillsammans med Joel Piroe från Holland. Något han inte riktigt förväntade sig när Sverige landade i Georgien.

– Nä, inget jag tänkte på. Samtidigt är det klart att jag vill göra bra ifrån mig, göra mitt bästa. Det var kul att få göra de målen, men tråkigt att vi inte kom någonstans. Att de inte hjälpte laget på något sätt mer än ett poäng här mot Portugal vilket inte tillförde så mycket. Annars är det kul att visa lite vad man går för, men jag ville gå längre i den här turneringen, säger Gyökeres.

Hur känns formen?
– Den är bra, det är bara att fortsätta som man gör. Att inte tänka så mycket på framtiden utan bara vara i nuet.

Själva matchen mot Portugal slutade 2-2 efter att Sverige tappat en 2-0-ledning med 20 minuter kvar. Kvitteringen kom i 87:e minuten, på straff.

– Det känns jättesurt. Vi har matchen bra och vi gör 2-0. Efter det började vi slappna av och slår av på takten lite. Det är väl det inte man får göra när man möter duktiga lag som kan vända ett underläge om man inte gör det man ska fullt ut.

I och med krysset tog Sverige sin första poäng i ett U19-EM någonsin. Poängen var den enda som laget tog i Georgien. Trots att resultaten inte gick Sveriges väg är Gyökeres väldigt nöjd med att ha spelat ett mästerskap.

- Det var jättekul bortsett från resultaten. Det var en väldigt rolig upplevelse och kul att få vara här. Det känns som på riktigt när man är här. Allt är på största allvar och man möter stora nationer med duktiga spelare. Tyvärr gick det inte som vi ville, samtidigt har vi tagit oss hit och det har ingen annan gjort tidigare för Sverige. Det ska vi vara nöjda med.

Upplagt av: Johan Velagic