Barrling slutar vid årsskiftet

Calle Barrling.

Calle Barrling avslutar sin tjänstgöring som förbundskapten till årsskiftet. Barrling har under sina 12 år som FK lett Sveriges F19-landslag till två EM-guld, ett EM-silver, ett EM-brons vilket också betytt två deltagande i U20 VM.

– Jag väljer att sluta ett halvår tidigare än planerat, även om jag snarare ser det som början på nya fotbollsuppdrag. Jag vill redan efter nyår förverkliga idéer som konkret handlar om en utökning av föreläsningar inom ledarskapande och teambuilding och pröva om de erfarenheter jag skaffat mig här under åren är genomförbara även i en utvecklande klubbmiljö, säger Barrling.

– Jag har de senaste åren skaffat mig en tydlig bild av hur en sådan miljö kan se ut som en grund för framgång, bara ordets olika definitioner är ju en utmaning i sig.

Calle Barrling har haft stora resultatmässiga framgångar under sin sejour som förbundskapten för U23-och F19-landslagen. Under Calles ledning har F19-landslaget vunnit två guld, ett silver, ett brons i EM spelat två U20-VM-slutspel.

– Självklart är EM-gulden euforiska minnen från min tid i SvFF, men jag har också en tillfredsställande känsla över hur bra spelarutveckling och vårt nätverk fungerar i våra distrikt. Att dessutom i detta sammanhang få arbeta i ett professionellt landslagsteam med fantastiska idrottsungdomar, det är få förunnat, säger Calle.

Calle Barrling med EM-pokalen 2015.Innan rollen som förbundskapten har Calle under flera år arbetat som talangutvecklare på både pojk- och flicksidan och som riksinstruktör i tränarutbildningen.
– Som talangutvecklare och riksinstruktör har jag haft otaliga energigivande möten med fotbollsledare från norr till söder. Åren på SvFF har med andra ord bjudit på både härliga upplevelser och lärorika utmaningar i utvecklande miljöer.

Lilie Persson, förbundskaptenskollega och landslagschef för U23/flick strör lovord över Calle.
– Det har varit en ynnest att ha Calle här som en av SvFF-kollegorna. Det är bara att titta på hans record, det säger ju allt. All lycka till Calle i hans nya steg i livet och han kommer säkert, hoppas jag, ha dialog med oss på ett eller annat sätt framöver också.

Senaste nytt: U23 dam