U17-EM: spelprogrammet klart

Foto: SvFF

Slovenien, Norge och Portugal. Där har vi Sveriges grupp i U17-EM i England 4-20 maj. Det stod klart efter dagens lottning som hölls i St George´s Park i England.
– Det gäller att vi får till vårt spel veckorna under EM. Då har vi bra möjligheter att ta oss vidare. Vi har ett bra självförtroende och go i laget. På pappret är det en jämn grupp där alla lagen kan ta sig vidare, säger förbundskapten Roger Franzén.

I dag torsdag lottades U17-EM dit Sverige kvalificerade sig efter ett lyckat Elite Round i mars. Wayne Rooney som hjälpte till med lottningen drog Sverige i grupp B tillsammans med Slovenien, Norge och Portugal.

– Spännande lottning. Slovenien vann sin grupp i Elite Round, Norge förlorade vi mot i La Manga förra månaden och Portugal förlorade vi mot i en Uefa Development-turnering. Det är tuffa motståndare. Vi ska ge lagen en match och försöka ta oss vidare, säger förbundskapten Roger Franzén.

Sverige inleder gruppspelet med match mot Slovenien 4 maj i Walsall. Andra matchen är ett nordiskt derby mot Norge 7 maj i Burton-on-Trent. Gruppspelet avslutas sedan mot Portugal 10 maj med Loughborough som spelort.

– Vi hamnade i en svår grupp i Elite Round med både Belgien och Kroatien som hade vunnit sina grupper i EM-kval 1. Det gäller att vi får till vårt spel veckorna under EM. Då har vi bra möjligheter att ta oss vidare. Vi har ett bra självförtroende och go i laget. Får vi inte till spelet blir det ju betydligt svårare. På pappret är det en jämn grupp där alla lagen kan ta sig vidare, säger Roger Franzén.

Sverige gör i år sitt tredje framträdande i U17-EM-sammanhang. 2013 blev det semifinal för 96-kullen som sedermera tog ett brons i U17-VM samma år. 2016 var det 99-kullen som kvalade in till turneringen, då tog det stopp i kvartsfinalen.

Spelprogrammet Grupp B

Not: Spelorter och avsparkstider bekräftades den 10 april.

Övriga grupper

Grupp A: England, Schweiz, Italien, Israel
Grupp C: Irland, Bosnien, Danmark, Belgien
Grupp D: Serbien, Nederländerna, Tyskland, Spanien

Speldatum

Gruppspel: 4/5, 7/8, 10/11 maj. Kvartsfinaler: 13/14 maj. Semifinaler: 17 maj. Finalen: 20 maj

Slutspelsträdet

Kvartsfinal 1: Vinnaren grupp A – Tvåan grupp B
Kvartsfinal 2: Vinnaren grupp B – Tvåan grupp A
Kvartsfinal 3: Vinnaren grupp C – Tvåan grupp D
Kvartsfinal 4: Vinnaren grupp D – Tvåan grupp C

Semifinal 1: Vinnare kvartsfinal 1 – Vinnare kvartsfinal 3
Semifinal 2: Vinnare kvartsfinal 2 – Vinnare kvartsfinal 4

Upplagt av: Johan Velagic