Bragenollan spräckt - ÖIS enda obesegrade

Diego Montiel fortsätter leverera för ÖIS

I sjunde omgången sprack Brages förlustnolla hemma mot Falkenberg (3-4). Därmed är ledande Örgryte Superettans enda obesegrade lag, senast 3-1 hemma mot Gefle. I botten finns tabellens andra nolla, då jumbon Frej fortfarande inte vet hur det känns att vinna. Sjätte raka förlusten kom i Jönköping (0-1).

Öster-Värnamo 0-0

I vintras värvades Christian Järdler av Öster från Värnamo och blev något av rubrikernas man eftersom värvningen genomfördes då Järdler hade kontrakt med Värnamo.

- Turbulensen vid min övergång är inget jag tänker på längre, sa östertränaren till smp.se inför smålandsderbyt på Myresjöhus Arena.

Värnamo, som numera tränas av förre östertränaren Roar Hansen, hade inte förlorat mot Öster sedan den 3 september 2012 och efter 0-0 är sviten intakt. Matchen var ett riktigt sömnpiller där båda lagen skapade få chanser för att spräcka nollan inför 2 674 åskådare.

Halmstad-GAIS 1-0

För att vara lite lustig och anspela på smeknamn gästades Laxastaden av Makrillarna och då både Halmstads BK och GAIS inlett säsongen aningen tveksamt kändes västkustderbyt öppet och ovisst. GAIS öppnade bäst och då – gör HBK 1-0. Tomas Boakye hittade Höskuldur Gunnlaugsson med mål som följd i den 22:a minuten.

I andra halvlek fick GAIS ett gyllene tillfälle att kvittera då en bakåtpassning plockades upp av målvakten Malkolm Nilsson, med frispark som följd - dock utan resultat och det blev inga fler mål på ett soligt Örjans Vall.

- Bra taktiskt spel av grabbarna och mycket själ och hjärta. Tre poäng är det viktigaste, sa Halmstads tränare Igor Krulj till C More

Jonas Lindberg till samma kanal:

- Vi får skylla oss själva, vi bara spelar runt. Jag hoppas det är tillfälligheter. Vi får jobba vidare. Hoppas det vänder.

Örgryte-Gefle 3-1

Örgryte fortsätter vinna och Diego Montiel fortsätter göra mål. 3-1 mot Gefle var Örgrytes sjätte fullpoängare och då Montiel förvaltade två straffsparkar på bästa sätt är han nu uppe i sju mål. Det innebär att Örgryte behåller sin serieledning och att Montiel behåller sin plats i skytteligans topp.

Första straffmålet kom efter en halvtimma. Glädjen blev kortvarig då Piotr Johansson kvitterade fem minuter senare, också på straff. Nio minuter in på andra halvlek satte Montiel sin andra straff och när Daniel Paulson, som blivit fälld inför 2-1-straffen, gjorde 3-1 i 83:e minuten var Gefle ett slaget lag.

- Diego Montiel har stort självförtroende. En duktig spelare i ett duktigt lag, berömde Gefles tränare Johan Mjällby efter förlusten där Montiel iskallt chippade in sin andra straff.

Brage-Falkenberg 3-4

Målrikt värre på Domnarvsvallen och de som inte kom i tid missade första hemmamålet då Simon Alexandersson gjorde 1-0 redan i den första minuten (44 sekunder). Det skulle bli mera Brage och mera Simon Stenberg. Det var nämligen Stenberg som spelade fram Alexandersson till 1-0 och som slog frisparken som Oscar Lundin nickade in till 2-0. Sedan tog Jönköping över i målgörandet…

…och det första kom på tilläggstid i första halvlek då Tobias Karlsson reducerade på en målvaktsretur. Chisom Egbuchunam söt, Peter Rosendal räddade, Karlsson målade.

- Det målet var viktigt. Om Brage haft 2-0 i paus tror jag det blivit svårt för oss, sa Falkenberg lagkapten Tibor Joza.

I andra halvlek vände Jönköping på underläget genom mål av Anton Wede (55), Chisom Egbuchunamn (71) och Erik Pärsson (85). Falkenberg gjorde ytterligare ett mål, men då det var Tibor Joza som gjorde det i egen bur i den 87:e minuten slutade matchen 3-4.

För Brage var det årets första förlust. För Falkenberg var det årets femte seger och fortsatt häng på Örgryte i toppen.

Jönköping-Frej 1-0

Först utsågs Jesper Svensson och Daryl Smylie till Gröna Hjältar för att de spelat 200 matcher i Jönköpings Södras gröna dress, men sist och kanske viktigast av allt var inhopparen Árni Vilhjálmssons segermål i den tredje tilläggsminuten.

Under ordinarie tid var Jönköping det spelförande laget och skapade de farligaste chanserna, men tiden gick och det lutade åt 0-0. Då, på tilläggstid, kunde Frej ha tagit ledningen genom Luca Gerbino Polo, men det blev i stället hemmalagets Árni Vilhjálmsson som frispelades och han gjorde inte något misstag från nära håll. Amir Al-Ammari, som gjorde sin första match från start, stod för passningen.

Segern var Jönköpings första på Stadsparksvallen och den andra totalt. För Frej var förlusten den sjätte i rad och jumbon står kvar på poängen de tog i premiären hemma mot Norrby (2-2).

- Vi kämpar och försöker, men åter en gång hade vi inte marginalerna med oss. Vi får kriga på, menade Frejs tränare Roberth Björknesjö.

Athletic Eskilstuna-Varberg 2-2

Eskilstuna var på jakt efter femte raka segern. Varberg jagade tredje raka. Båda sviterna sprack då det blev oavgjort på Tunavallen. 1 410 åskådare fick se fyra mål och en tvåmålsskytt.

Varberg gjorde matchens första och sista mål. Efter en dryg kvart fälldes Nahom Girmai Netabay precis utanför straffområdet, Girmai tog själv hand om frisparken som han placerade otagbart vid den bortre stolpen. I den 68:e minuten kvitterade Teddy Bergqvist på Gabriel Altemark Vanneryrs inlägg.

Mellan dessa Varbergsmål presenterade sig Oke Akpoveta för hemmapubliken med sina två första mål för Athletic Eskilstuna. Båda i andra halvlek. Och båda gångerna stod högerbacken Adnan Kojic för assisten.

- Målen gör gott för självförtroendet, jag har väntat på dem, sa en leende och lättad Oke Akpoveta efter matchen.

Sjunde omgången avslutas med måndagens Norrby-Degerfors och tisdagens Landskrona-Helsingborg.

Åttonde omgången avgörs 18-20 maj.

Samtliga matcher visas i C More/Sportkanalen.

Upplagt av: Larne Wallisson