Herr: 0-0 i Bratislava

Slovakien-Sverige slutade 0-0. Sverige hade mycket bollinnehav men slovakernas kontraattacker lämnade svenskarna med hjärtat i halsgropen åtskilliga tillfällen. Kvicka Németh & co fiskade tag på snabba uppspel och vid tre tillfällen fick Magnus Hedman prestera sitt yttersta för att värja målet.

- Det var framförallt vid våra hörnor som de kontrade farligt. Vi pratade om hur viktigt det var att döda bollen vid avslut för att undvika den situationen, menade Tommy Söderberg som således medgav att en poäng var ett OK resultat när allt summerats.
- Annars tycker jag vi flyttade boll på ett helt annat sätt än tidigare, sa Söderberg nöjd med viljan det svenska laget visat på extremt tungsprungna Slovanstadion. Och det var främst i första halvlek det såg bra ut för svenskt vidkommande samt i inledningen av den andra. Sedan märktes det att de svenska benen började stumna. Följden blev en märklig matchbild där spelet böljade från sida till sida.
Sverige vårdade som nämnts bollen bättre medan hemmalaget lurpassade för att kontraslå. Sveriges särklassigt bästa läge fick Kennet Andersson sedan Ljungberg ryckt in till vänster i straffområdet (minut 42). König i mål tappade ut bollen från Fredrik men Kennets skott mot mål täcktes av en täckande slovak. Magnus Hedman gjorde avgörande ingripanden och vid ett tillfälle fick han även hjälp med rensning på mållinjen.

Om poängen på Ullevi (mot Turkiet) kändes som en förlust så var detta därför mer av en vunnen poäng. Roland Nilsson (bilden) gjorde sin 116:e landskamp och därmed bokslut för en fantastisk landslagskarriär. Rolle signerade en klart godkänd insats i matchen som förde honom till plats två i landskampsstatistiken alla tider, endast Thomas Ravelli (143) har spelat fler A-kamper. Tre av tio omgångar i kvalet har spelats. Turkiet toppar efter seger med matchens enda mål borta i Azerbajdzjan (Sükür i minut 72) men såväl Slovakien som Sverige är fortfarande obesegrade likväl.

11/10 2000, Slovan Bratislava-stadion
Slovakien-Sverige 0-0
Sverige
: Magnus Hedman - Roland Nilsson, Patrik Andersson, Joachim Björklund, Olof Mellberg - Johan Mjällby - Anders Svensson (Yksel Osmanovski 69), Fredrik Ljungberg, Mattias Jonson (Håkan Mild 46) - Kennet Andersson (Daniel Andersson 81), Henrik Larsson.
Slovakien: Miroslav König - Milan Timko, Marián Súchancok, Milos Soboná - L´ubomir Meszáros (Martin Prohaszka 86), Igor Balis, Peter Dzúrik, Miroslav Karhan, Vladimir Leitner - L´ubomir Moravcik (Vratislav Gresko 58), Szillárd Németh.
Publik: 11.227. Domare: Hugh Dallas, Skottland. Ass: Wilson Irvine & John James McElhinney, Skottland.