Herr: Snöplig turkisk kvittering på övertid

Efter en trevande första halvlek lyfte sig Sverige och gick fram till rättvisa 1-0 mot Turkiet i VM-kvalmatchen på Ullevi. Ödet kändes därför grymt när Turkiet på övertid kunde kvittera till 1-1. Det blev förstås inte bättre av att straffen var mycket diskutabel. - Det känns extra bittert mot bakgrund av att vi tyckte vi gick miste om en straff precis innan när Yksel sprangs ner bakifrån, sade en dämpad Lars Lagerbäck.
Den svenska offensiven firade inga triumfer i den första halvleken.
- Nej, vi kom fel. För lite aggressivitet, för tidiga försök till avslut och för många tekniska fel, menade Tommy Söderberg som dock fick sitt lag på rätt spår efter pausvilan. - Då vågade vi ta mer löpningar och fick också resultat av det, sade Lagerbäck och fortsatte,
- Vi skapade i vart fall fler bra chanser än Turkiet och med lite marginaler så borde vi väl satt någon. Och en satte ju Sverige. Henke Larsson kom högst på ett högerinlägg och fick på en bra nick som smet under Rüstü nere vid vänstra stolpen. Välförtjänt i det läget och den svenska delen av Ullevi (fullsatt) satt sedan och önskade ner de sista 20 minuterna. Många hoppades också på att Kennet Andersson skulle få punktera matchen. Kennet hade två bra skott och ytterligare ett friläge utan att få förmånen att sätta pricken över i. Turkiet var av förståeliga skäl mest nöjda med den delade poängen. Ett turkiskt lag som också oroats av skador saknade fyra ordinarie spelare denna dag.
- Det var en jämn match men jag måste tillstå att vi hamnade i lite panikläge under den första delen av andra halvlek, sa förbundskaptenen Senol Günes. 7/10 2000, Ullevi, VM-kval
Sverige-Turkiet 1-1 (0-0)
1-0 (69) Larsson, 1-1 (90) Tayfur, straff.
Sverige:Magnus Hedman - Roland Nilsson, Patrik Andersson, Joachim Björklund, Niclas Alexandersson (Karl Corneliusson 55) - Johan Mjällby - Mattias Jonson (Anders Svensson 62), Håkan Mild, Fredrik Ljungberg - Henrik Larsson (Yksel Osmanovski 90), Kennet Andersson.
Varningar: Ljungberg (33), Corneliusson (90).
Turkiet:Rüstu Recber - Nihat Kahveci, Ogün Temizkanoglu, Fatih Akyel, Bülent Korkmaz, Arif Erdem, Ergün Penbe (Abdullah Ercan 80), Suat Kaya (Tayfur Havutcu 64), Hakan Sükür, Mustafa Kemal Izzet (Hasan Gökhan Sas 76), Hakan Ünsal.
Varningar: Izzet (33), Korkmaz (90).
Domare: Hellmut Krug, Tyskland. Ass: Harry Ehing & Jan-Hendrik Salver, Tyskland. Publik: 42.152