Herr: Uddamålsförlust mot Finland

Sveriges unga garde kammade noll mot Finland i Jönköpings Tipshall. Precis som dagen innan mot Färöarna hade svenskarna förtvivlat svårt att få bollen i mål.
Denna gång ställdes man också mot tyngre och mer erfaret motstånd. Timo Marjamaa knoppade in en frispark i första halvlek, matchens enda mål.

Matchen påminde en hel del om den mot Färöarna. En pigg svensk början följdes efter paus av en mattare period innan svenskarna fick till en slutspurt med lite högre intensitet. Mönstret kan säkert delvis skyllas på matchoträning, den optimistiska inledningen tog förmodligen sin tribut.

Och visst lyste det även igenom ibland att finländarna hade tyngd och rutin som saknades i det svenska framtidslaget. Det var förstås ingen slump att gästerna kunde utnyttja en fast situation till att ta ledningen och därefter bevaka den.
Det svenska laget hade en lättare och mer teknisk profil och skapade mest före paus. Men den sista pusselbiten förmådde man inte lägga rätt.

En hel del intressant för framtiden fick säkert herrar Söderberg och Lagerbäck ändå. Petter Hansson var som väntat nyttig och parhästen Kim Källström svarade också för ett bra jobb. Spelskicklige Mathias Florén var en annan plusvariant på sin vänsterbacksplats liksom skottvillige Sharbel Touma.

Nordiska mästerskapet
1 februari 2001 - Tipshallen Jönköping
Sverige-Finland 0-1 (0-1)
0-1 (38) Timo Marjamaa
Publik:
2.196. Domare: Roy Helge Olsen, Norge.

Sveriges lag:
Daniel Andersson, AIK - Martin Ulander, Örgryte IS (Marcus Lindberg, Helsingborgs IF 84), Thomas Magnusson, Trelleborgs FF, Olof Persson, Malmö FF (Benjamin Kibebe, AIK 46), Mathias Florén, IFK Norrköping - Petter Hansson, Halmstads BK, Kim Källström, BK Häcken - Sharbel Touma, AIK (Christian Hemberg 77), Kennedy Bakircioglü, Hammarby IF, Kristian Bergström, IFK Norrköping (Zlatan Ibrahimovic 65) - Gustaf Andersson, IFK Göteborg.