King´s Cup: 2-2 mot Kina

Efter en storartad kämpainsats lyckades Sverige ta sig tillbaka från 0-2-underläge och klara oavgjort mot Kina. Kina gick till vila med 1-0 efter en jämn första halvlek. Den andra matchhalvan dominerades eftertryckligt av Sverige.

Sverige hade ett till stora delar nykomponerat lag medan Kina mönstrade 9/11-delar av det lag som mötte Qatar i förrgår. I den extrema hettan kan det ha underlättat den svenska upphämtningen, de blågula hade helt enkelt bättre ork på sluttampen.

Kinas 2-0 kom lite som en kalldusch mitt i den svenska pressen i mitten av andra halvlek. Eddie Gustafsson skulle rensa utanför straffområdet men fick inte slag på bollen som Zhang Yuning istället kunde rulla i tomt mål.
Svenskarna hade i det läget fått klart grepp på matchen sedan man efter halvtid omdisponerat laget en del. Stefan Selakovic hade flyttats upp till Martin Åslund i forwardslinjen och Sverige övergick till sin mer traditionella 4-1-3-2-uppställning.

Baklängesmålet sved men som väl för Sverige kom en positiv replik per omgående när Magnus Svensson kunde reducera två minuter senare. Med drygt tio minuter kvar kom även utjämnaren genom Martin Åslund.

Sett över hela matchen var Sverige det bättre laget och den andra halvleken var spelmässigt mer än godkänd. Lagets två debutanter Gawelin och Samuelsson skötte sig med den äran. Sett mot matchutvecklingen kan Sverige förstås ändå känna sig nöjda med resultatet. En inte helt otrolig utveckling är att Kina och Sverige möts igen i final på lördag.

Sverige drabbades tyvärr av en jobspost. Mattias Jonson fick åka till sjukhus efter att ha fått ett knä i höft/magtrakten.

King´s Cup, måndag 12 februari

Sverige-Kina 2-2 (0-1)
0-1 (14) Zhang Yuning, 0-2 (67) Yuning, 1-2 (69) Magnus Svensson, 2-2 (79) Martin Åslund.
Domare: Satop Tongkhan, Malaysia. Publik: ca 1.000.
Sveriges lag

Eddie Gustafsson, IFK Norrköping - Karl Corneliusson, AIK, Michael Svensson, Halmstads BK, Klebér Saarenpää, Ålborg, Christoffer Andersson, Helsingborgs IF - Per Gawelin, Örebro SK (Håkan Mild, IFK Göteborg 65), Svante Samuelsson, Brann - Stefan Selakovic, Halmstads BK (Rade Prica, Helsingborgs IF 71), Anders Svensson, IF Elfsborg, Mattias Jonson, Bröndby (Magnus Svensson, Bröndby 50) - Martin Åslund, AIK.

Thailand-Qatar 1-3

Sverige 2 1 1 0 6-3 4
Qatar 2 1 1 0 4-2 4
Kina 2 0 2 0 3-3 2
Thailand 2 0 0 2 2-7 0

Fler artiklar från King´s Cup och landslaget