King´s Cup: 4-1 för Sverige i första matchen

Äntligen en svensk seger - och det med besked. Sveriges måltorka tog slut med segern över Thailand med hela 4-1 (2-1) i första matchen av King´s Cup. Ett piggt och offensivt Sverige var numret större och fick tillfälle att spela ut hemmanationen, särskilt i första halvlek.
Allra mest gladde det fina passningsspelet och de som hittade varandra bäst var Stefan Selakovic och Anders Svensson som ideligen satte hemmalaget i brydsamma situationer.
Sveriges två första mål bar dessa båda herrars signum.

0-1 Anders Svensson driver bollen över halva planen, blir fasthållen i straffområdet. Svensson, tänkt som förste straffläggare, lämnar vidare uppdraget till Selakovic som förvaltar det rätt.
0-2 Sverige bryter högt, samspel mellan Selakovic och Svensson där Stefan klackar fram till en fri Anders som skjuter i mål i målvaktens vänstra hörn.

Thailändarna var snabba och spelskickliga men uppträdde allt som oftast mycket oorganiserat. Skottvilja visade man vid flera tillfällen och det var just ett distansskott som på den regnhala planen smet in bakom Magnus Kihlstedt några minuter in på andra halvlek. Sverige hade direkt efter paus en av sina svagare perioder men kämpade sig tillbaka. Den fuktiga värmen tog dock sin tribut och det var kanske inte så märkligt att man inte riktigt orkade nå upp till samma nivå som före paus. Ändock vinner Sverige även andra halvlek.

1-3 Fredrik Berglund (avlöste Selakovic) signerar ett mycket fint mål när han vinner i en-mot-en-situation och skickar in Sveriges trea.
1-4 Martin Åslund jagar en lång boll och når så när före den utrusande målvakten. Målvaktens rensning träffar Martin som får fatt på returen och fastställer slutresultatet.

Många positiva besked för och från landslaget är en bra summering. Backlinjen agerade stabilt, Kalle Corneliusson får extra plus för den första halvleken. I första kom såväl Kalle som ytterbackskollegan Mathias Florén bra med upp i de svenska anfallen. På mittfältet svarade Tobias Linderoth för en mycket bra match. Tobias, jämte Håkan Mild (även han mycket duktig), agerade i de två mer defensiva positionerna på det svenska femmannamittfältet. Och offensivt hade Sverige som nämnts planens bästa spelare i Selakovic-Svensson. Att två debutanter (Selakovic och Berglund) hamnade i målprotokollet var extra roligt.

King´s Cup lördag 10 februari, National Stadium Bangkok

Qatar-Kina 1-1 (0-1)
0-1 (7) Su Maozhen, 1-1 (62) Walid Hamza.

Thailand-Sverige 1-4 (0-2)
0-1 (25) Selakovic, straff, 0-2 (39) A Svensson, 1-2 (49) Tawan Sripan, 1-3 (72) Berglund, 1-4 (90) Åslund.
Domare: Armad Khalidi Bin Sufian, Malaysia. Publik: 20.000.
Sveriges lag
Magnus Kihlstedt, Brann - Karl Corneliusson, AIK (Christoffer Andersson, Helsingborgs IF 89), Teddy Lucic, AIK, Klebér Saarenpää, Ålborg, Mathias Florén, IFK Norrköping - Tobias Linderoth, Stabaek, Håkan Mild, IFK Göteborg - Magnus Svensson, Bröndby, Anders Svensson, IF Elfsborg, Rade Prica, Helsingborgs IF (Martin Åslund, AIK 66) - Stefan Selakovic, Halmstads BK (Fredrik Berglund, IF Elfsborg 64).