King´s Cup: Sverige finalklart

Sverige är klara för final i King´s Cup efter 0-0 mot Qatar. Sverige, som visste att oavgjort skulle räcka, agerade stabilt och hade god kontroll på matchen. En qatarsk offensiv var att vänta men det var egentligen bara i slutskedet som det hettade till hos Magnus Kihlstedt i målet.
Qatar fann helt enkelt inte sätten att knäcka det svenska försvarsspelet.
Nu väntar final på lördag för Sverige mot Kina.

I de båda tidigare matcherna har Sverige svarat för en bra och en mindre bra halvlek. I onsdagsmatchen var det mer jämnt. Några högre höjder nåddes inte men spelet svajade heller inte till.

Tobias Linderoth var lysande i sin tillbakadragna mittfältsroll och Kim Källström övertygade i sin "nästan"-debut. Jeffrey Aubynn, ren debutant och ensam forward, var också duktig och kunde med lite tur noterat sig i målprotokollet. Närmst ett svenskt mål var annars Michael Svensson som fick se bollen gå stolpe ut i andra halvlek. Jozo Matovac var också en av förgrundsgestalterna, Jozo inger mycket trygghet i försvaret.

Det som talar för Sverige i lördagens final är att laget växlat flitigt på positionerna. Såväl Qatar som Kina har gått runt på i stort sett samma manskap i de inledande matcherna. Det kan förstås ha slitit ont med tre matcher på kort tid i det fuktiga Bangkok-klimatet. De svenska killarna känner sig fräscha och nu återstår för Söderberg/Lagerbäck att formera fram den rätta slagstyrkan till finalen.

King´s Cup 14 februari

Sverige-Qatar 0-0
Domare:
Armad Khalidi Bin Sufian, Malaysia. Publik: ca 500.
Sveriges lag
Magnus Kihlstedt, Brann - Christoffer Andersson, Helsingborgs IF, Michael Svensson, Halmstads BK, Jozo Matovac, Helsingborgs IF, Teddy Lucic, AIK - Tobias Linderoth, Stabaek, Svante Samuelsson, Brann - Håkan Mild, IFK Göteborg, Kim Källström, BK Häcken (Anders Svensson, IF Elfsborg 70), Magnus Svensson, Bröndby - Jeffrey Aubynn, Örgryte IS (Fredrik Berglund, IF Elfsborg 76).

Kina-Thailand 5-1

Kina 3 1 2 0 8-4 5
Sverige 3 1 2 0 6-3 5
Qatar 3 1 2 0 4-2 5
Thailand 3 0 0 3 3-12 0


Fler artiklar om King´s Cup och landslagen