King´s Cup: Sverige hade roligt

Sverige fick avsluta King´s Cup med att ta emot pokalen från representanter för det thailändska kungahuset. En värdig avslutning efter en final där Sverige kört över Kina.
Redan efter 19 minuter av finalen mot Kina stod det 3-0 (även slutresultat) och Sverige fortsatte att spela propagandafotboll. Med ett underbart passningsspel förvandlades kineserna till statister och herrar Söderberg och Lagerbäck måste fått en hel del att tänka på inför nästa landslagsuttagning redan på tisdag.

- Det syntes verkligen att de hade roligt där ute, säger landslagsledaren Mats Engqvist som sett ett svenskt lag som verkligen vågat spela ut.

Sverige chockstartade som sagt mot Kina och de stackars kineserna hämtade sig aldrig före paus. Den första halvleken fick de finna sig i att bli utspelade av ett rappt och fyndigt spelande svenskt lag.

Redan efter fem minuter smällde det första gången. Mattias Jonson klev in från vänster, måttade och skickade upp bollen i bortre krysset från knappa tjugo meter.
Sverige fortsatte att spela bra och skapade ett antal hörnor. På en av dem, efter 13 minuter, mötte Anders Linderoth Anders Svenssons hörna direkt på volley och ånyo letade bollen sig in i krysset.
3-0 var inte mindre vacket. Sist på bollen var Stefan Selakovic sedan Anders Svensson först läckert frispelat Mattias Jonson i djupled. Den senare hittade sedan Selakovic ensam vid bortre stolpen och Stefan kunde enkelt förpassa bollen i mål.

Slutsiffrorna stannade vid 3-0 men det kunde mycket väl ha blivit det dubbla. Svenskarna skapade ideligen nya chanser varav Anders Svenssons rökare i trakten av krysset (mirakelräddning av målvakten) och Berglunds lobb som räddades på mållinjen kanske var de allra hetaste.

I första halvlek hade Kina inget som helst att säga till om. En kort period i mitten av andra halvlek kom asiaterna in i matchen och kunde sätta Magnus Kihlstedt på prov. Sverige svarade då med att ställa om till 4-4-2 och med det draget återtog man taktpinnen. Slutkvarten såg sedan ut som före det korta kinesiska interludiet.

Alla ska prisas i det svenska laget men det är svårt att förbigå Tobias Linderoth. Återigen svarade stabaekspelaren för en magnifik insats. Magnus Svensson blev med lördagsmatchen Stor Grabb och det var han på alla vis även i spelet.

17 februari, final King´s Cup, Bangkok
Sverige-Kina (3-0)
Domare
: Mongkol Rungklay, Thailand. Publik: ca 10.000.
1-0 (5) Mattias Jonson, 2-0 (12) Tobias Linderoth, 3-0 (19) Stefan Selakovic.
Sveriges lag
Magnus Kihlstedt, Brann - Kalle Corneliusson, AIK, Klebér Saarenpää, Ålborg, Jozo Matovac, Helsingborgs IF, Teddy Lucic, AIK (Christoffer Andersson, Helsingborg 73) - Håkan Mild, IFK Göteborg, Tobias Linderoth, Stabaek - Magnus Svensson, Bröndby, Anders Svensson, IF Elfsborg, Mattias Jonsson, Bröndby (Fredrik Berglund, IF Elfsborg 79) - Stefan Selakovic, Halmstads BK (Martin Åslund, AIK 67).

Match om tredje pris:
Thailand-Qatar 2-0