U21 herr: 3-1 utan att övertyga

Sverige besegrade Malta med 3-1 (3-0) i Hamrun, dock utan att spelmässigt ha övertygat. Det blev en ganska tempofattig tillställning på den ojämna planen i Hamrun. Inledningsvis var det faktiskt Malta som vaskade fram flest avslut. Debuterande målvakten Johan Wilands straffräddning i den andra halvleken var en av ljusglimtarna.

Sett som helhet var det en ganska slätstruken fotbollsmatch, med svenskt 3-0 i halvtid förmådde inte matchen lyfta till några högre höjder i den andra heller. Därtill blev det stundtals ganska grinigt. Kulmen kom knappt tio minuter före slutet då Fredrik Berglund och Maltas Kenneth Scicluna båda utvisades efter ett gruff.

1-0 ramlade in i det maltesiska målet sedan Rade Prica på nära håll touchat ett inspel från höger. Nisse Johansson nickade in tvåan på en hörnvariant och i slutsekunderna före pausvilan satte Christian Wilhelmsson 3-0. Christian blev helt fri efter en svensk kontring och kunde dra hemmamålvakten och rulla in 3-0.
Maltas reducering kom sju minuter in på andra halvlek genom lagets bäste, den lille kvicke forwarden Michael MIfsud. En kvart senare blåste domaren straff. Elvametersskottet var hårt men Johan Wiland parerade.

27 februari kl 15.00, Victor Tedesco-stadion, Hamrun
Malta-Sverige 1-3 (0-3)
0-1 (32) Prica, 0-2 (41) Johansson, 0-3 (45) Wilhelmsson, 1-3 (52) Michael Mifsud.
Domare: Lawrence Sammut, Malta. Publik: ca 1.000.
Sverige
Johan Wiland, IF Elfsborg - Jimmy Tamandi, Malmö FF, Martin Andersson, IF Elfsborg (Fredrik Karlsson, IFK Göteborg 48), Nils-Eric Johansson, 1. FC Nürnberg, Mikael Dorsin, Djurgårdens IF - Per Nilsson, GIF Sundsvall (Jonas Lundén, IFK Göteborg 58), Martin Ericsson, IFK Göteborg - Christian Wilhelmsson, Stabaek (Stefan Ishizaki, AIK 58), Kim Källström, BK Häcken, Fredrik Berglund, IF Elfsborg - Rade Prica, Helsingborgs IF (Tobias Grahn, Lyngby FC 73).