Herr: Svensson hittade rätt

Anders Svensson gjorde som Rade Prica kvällen innan - hittade rätt väg till det schweiziska målet två gånger.
Till Sveriges lycka hade hemmalaget ingen replik till det. Sverige vann med 2-0 sedan målen och ett i övrigt hoppingivande spel infunnit sig i den andra halvleken.

En dryg kvart efter pausvilan vände Fredrik Ljungberg in och ut på högerbacken Marc Zellweger. Inspelet mot straffområdet gick med adress Anders Svensson och Håkan Mild som båda stod bra till. Håkan lämnade fri väg för Anders som distinkt satte bollen vid närmsta stolpen.
Med knappa tio minuter kvar slog Anders till igen. Stackars Zellweger blev lurad igen innan Anders den här gången satte bollen högt bakom Jörg Stiel.

Anders hade även en fot med lite senare när Henrik Larsson i ärlighetens namn borde spätt på till 3-0. Yksel Osmanovski signerade ett förträffligt förarbete ut till Anders på högerkanten. I ögonvrån såg Anders en helt fristående Henke men Larsson placerade bollen på fel sida bortre stolpen.

Det bästa som bjöds i första halvlek kom de första 20 minuterna, bland annat en bra nick av Zlatan Ibrahimovic.

Efter en trögare fortsättning steg tempot direkt efter halvtid. Framförallt ryckte det svenska mittfältet upp sig markant med Svensson och Ljungberg i spetsen. Det blev mer rörelse och Sverige förmådde ställa om betydligt kvickare. De nytillkomna på mitten, Linderoth, Magnus Svensson och Osmanovski svarade också för starka prestationer när de kom in.

Schweiz hade svårare att vaska fram heta lägen, ett bitvis vägvinnande spel på vänsterkanten gav ett par vassa inlägg vid ställningen 0-1 men Magnus Hedman behövde inte göra mer än ett par kvalificerade ingripanden.

Matchen mot Schweiz gav flera positiva intryck inför fortsättningen. Prickfritt försvarsspel i backlinjen och ett vägvinnande mittfältsspel under stora delar av matchen var kanske de viktigaste.

25 april 18.15
Stade des Charmilles, Genève
Schweiz-Sverige 0-2 (0-2)
0-1 (61) Anders Svensson, 0-2 (79) Anders Svensson
Publik: 6.062
Domare: Bruno Derrien, Frankrike. Ass: Pascal Galibert & Christian Thoison, Frankrike.

Sverige: 1 Magnus Hedman, Coventry City FC - 2 Niclas Alexandersson, Everton FC (Karl Corneliusson, AIK 46), 3 Patrik Andersson, Bayern München FC (Klebér Saarenpää, Aalborg BK 46), 4 Olof Mellberg, Racing Santander, 5 Teddy Lucic, AIK - 6 Daniel Andersson, AS Bari (Tobias Linderoth, Stabaek Fotball 46) - 7 Anders Svensson, IF Elfsborg (Christoffer Andersson, Helsingborgs IF 87), 8 Håkan Mild, IFK Göteborg (Yksel Osmanovski, AS Bari 77), 9 Fredrik Ljungberg, Arsenal FC (Magnus Svensson, Bröndby IF 70) - 10 Zlatan Ibrahimovic, Malmö FF (Marcus Allbäck, SC Heerenveen 46), 11 Henrik Larsson, Celtic FC.

Schweiz: Marco Pascolo (Jörg Stiel 46) - Marc Zellweger, Marco Zwyssig (Ramon Vega 46), Giuseppe Mazarelli, Yvan Quentin (Ludovic Magnin 46) - Johann Lonfat (Dario Rota 72), Raphaël Wicky, Johann Vogel (Patrick Bühlmann 46), Massimo Lombardo - Léonard Thurre, Alexander Frei (Alexandre Rey 67).

Varningar: Marc Zellweger, Schweiz, Magnus Svensson, Sverige.