U21 herr: Gladfotboll i Carouge

Schweiz och Sverige bjöd upp till riktig fotbollsfest när lagen möttes i Carouge. Anfallen avlöste varandra i rask takt. Rade Prica (bilden) gjorde båda svenska målen när Sverige klarade 2-2 efter schweizisk belägring i andra halvlek.

2-2 stod det redan i paus efter en halvlek som lika gärna hade kunnat sluta 5-5. Det var öppen och publikvänlig fotboll för hela slanten.

När ett av lagen lyckats bryta ett uppspel kontraslog man raskt, som vid Sveriges ledningsmål som var av ren hockeykaraktär.
Rade Prica hade gått ut till sidlinjen för att bli omplåstrad när Sverige bröt. Rade satte fart, som kommen ur utvisningsbåset, och svenskarna fick två-mot-en-överläge där Fredrik Berglund lade bollen i djupet på Rade. Prica hann precis före hemmamålvakten och kunde kallt chippa in ledningsmålet.

Repliken kom omgående och även ett ledningsmål dryga kvarten senare innan Prica slog igen målprotokollet precis före paus. Alla målen var snygga men allrahelst kanske Sveriges 2-2 som tillkom efter mycket fint och rappt passningsspel. Juvelen i den samlingen var Martin Ericssons inspel snett inåt bakåt till fristående Prica.

Även andra halvlek inleddes frejdigt men sedan mattades åtminstone Sverige som ändå förmådde täta till spelet. Trots det hade schweizarna tre jättelägen att få till ett segermål. Schweiz var en riktigt bra genomkörare för Sverige inför kommande match mot starka Slovakien i EM-kvalet, med en teknisk och rörlig offensiv av hög klass.

24 april 19.30
Stadio de la Fontenette, Carouge
U21 Schweiz-Sverige 2-2 (2-2)
Publik
: 400
0-1 (20) Rade Prica, 1-1 (22) Daniel Gygax, 2-1 (39) Elvir Melunovic, 2-2 (45) Prica
Sverige: Johan Wiland - Jimmy Tamandi, Fredrik Karlsson, Per Nilsson (Benjamin Kibebe 49), Mikael Dorsin - Pontus Farnerud, Martin Ericsson (Mattias Lindström 65) - Johan Elmander (Christian Wilhelmsson 60), Kim Källström (Kennedy Bakircioglü 46 [Peter Holm 89]), Fredrik Berglund - Rade Prica.