U21 herr: Ny stabil svensk seger

- Sverige är gruppens bästa lag och de kommer vinna den välförtjänt. Den artigheten levererade Aleksandr Spiridon, moldavisk förbundskapten, efter att hans lag fallit med 3-0 (2-0) inför rekordpublik på Mjörnvallen (3.323).
Och rekordpubliken var nöjd. Kvällen hade ju börjat så bra när hemmasonen Johan Elmander tryckte in ledningsmålet redan i tolfte minuten och därefter dominerade Sverige anförda av en briljant Kim Källström.

- Vi var ändå inte helt nöjda med 2-0 i halvtid. Men på det hela taget är vi förstås glada över segern. Det är inte lätt mot ett motstånd som backar hem så pass, sa Göran Göransson som har en angenäm sits. Hans adepter har mycken offensivlusta men presterar ändå försvarsmässigt i match efter match. Sverige har bara släppt in en boll i kvalspelet trots att man tvingats alternera en del på försvarsplatserna. Mot Moldavien var det Örebros Gustaf Andersson som på ett självklart sätt kompade Nisse Johansson i mittförsvaret.

Framåt har de fasta situationerna blivit ett vapen att räkna med.
- Ja, jag tror att sex av de sju målen i de här två matcherna kommit på fasta lägen. Vi har oerhört många duktiga "servare", konstaterar Göransson.

Och en snygg "serve" låg bakom ledningsmålet när Elmander tog ner inlägget på bröstet och fick fin träff på volley. Tvåan var ännu snyggare. På en frispark från höger gick Zlatan Ibrahimovic upp och skallade in bollen tätt under ribban. Trean efter paus ordnade Pontus Farnerud. Försteservare i samtliga fallen var häckenstjärnan Källström.

3.323 var en putsning med över 1.000 personer av det gamla publikrekordet på Mjörnvallen och rekordpubliken fick valuta för pengarna.

5 juni 19.00, Mjörnvallen i Alingsås
U21 Sverige-Moldavien 3-0 (2-0)
1-0 (12) Elmander, 2-0 (37) Ibrahimovic, 3-0 (84) Farnerud.
Publik: 3.323
Domare: Darius Miezelis, Litauen. Ass: Edmundas Vencius & Algimantas Kontvainas.
Sverige:
1 Andreas Isaksson - 2 Jimmy Tamandi, 3 Gustaf Andersson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Mikael Dorsin - 6 Pontus Farnerud, 7 Martin Ericsson - 8 Christian Wilhelmsson, 9 Kim Källström, 10 Johan Elmander - 11 Zlatan Ibrahimovic (18 Fredrik Berglund 83).
Moldavien: Alexandru Melenciuc - Eduard Grosu, Valeriu Andromic, Alexandru Budanov, Alexei Savinov, Eduard Valuta, Aurel Druta (Andrei Burcovschi 31), Veaceslav Bugneac (Evghenij Patula 57), Serghei Covalciuc, Victor Berco, Alexandru Lapaci (Eugeniu Boicenco 75).